Şubat 27, 2013

sucuklu pankek



malzeme listesi:

4 yumurta
2 su bardağı süt
1 fincan zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı kaşar peyniri
aldığı kadar un(tam buğday unu kullandım)
1 paket kabartma tozu
yarım kangal sucuk

yapılışı:
önce yumurtaları çırpın diğer malzemeleri de ekleyin sadece sucuğu koymayın..pankeki;kek kıvamından biraz daha sulu şekle getirin..unu azar azar ilave edin..
sonra tavayı kızdırın ve karışımdan bir miktar  dökün..sucukları üzerine dizin.kalınlığı resimdeki gibi olsun..çok ince olursa krep gibi olur..arkalı önlü pişirin.pişen yüzeylerine tereyağ sürüp servis edebilirsiniz..AFİYETLE EMİ :)


eşim beğendi(tortilla ıspanak)






yemeğin ismini koymak için çeşitli fikirler ortaya attık ve  en sonunda  bu ismi koyup kurtulduk..bu mu olsun şu mu olsun düşünceleri havada dolaştı EŞİM BEĞENDİ ismi yapıştı kaldı üstüne yemeğimin..aslında niyetim en başta valla doğru söylüyorum güveçte yumurtalı ıspanak ve sarımsaklı ekmek ile servis etmekti neye niyet neye kısmet diyelim ve servisimize geçelim sevdiklerim:

önce ıspanağın yapılışı:
1 kilo ıspanağı 2 adet büyük soğanla kısık ateşte zeytin yağında  kavurun.soğanlar kavrulurken tuzunu ilave edin(böylece soğanlarımız daha lezzetli ve pembe olacaktır)1 çorba kaşığı tereyağı  ilave edin ve ıspanakları koyun.önce tencerenin ağzını kapatalım ve yumuşamasını sağlayalım..ıspanaklar suyunu bırakınca tencerenin ağzını açın ve suyunu çekmesinin sağlayın..suyu çekilen ıspanakların altını kapatın..karabiberini ilave edin soğumaya bırakın..(italyan usulü çeşni de kullandım baharat olarak)

tortilla lavaşların içine 2 dilim kaşar koyun ve pişen ıspanaktan 2 çorba kaşığı kadar  sürün..sağından ve solundan kapatarak ortada buluşturun lavaşı ıspanaklar görünmesin ama ..tost makinesinde kaşarlar eriyene kadar kızartın..kızarınca sağını ve solunu içine sokun lavaşların sanki ıspanaklı kaşarlı pide görünümü vermiş olacaksınız..

sosu için:
4 çorba kaşığı süzme yoğurdu iki diş sarımsakla birleştirin.tuzunu ilave edin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın..yoğurdun üzerine BOL BOL KAJU ezip koyun..

inanın biz yemeğe doyamadık umarım sizler de bizim gibi düşünürsünüz..SEVGİYLE KALIN AFİYETLE..


Şubat 24, 2013

tarçın ve çikolata aşkı



benden duymuş olmayın ama tarçın ve çikolata aşkı başladı..önceleri yabancıydım bu aşka ama baktım ki alevlenen bu sevda aldı başını gitti..bana da size bunu anlatmak düştü işte gelişen senaryomuz:

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI ŞEKER(İSTERSEİZ 1,5 DA OLUR)
4 YUMURTA
BİR SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI SÜT
50 GR TEREYAĞI
DOLU DOLU 3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1 SU BARDAĞI CEVİZ
ALDIĞI KADAR UN
VANİLYA
 2 PAKET KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN.
 1 PAKET BİTTER
1 SU BARDAĞI SÜT



YAPILIŞI:

YUMURTALARI ŞEKERLE GÜZELCE ÇIRPALIM.GERİ KALAN MALZEMELERİ İSTEDİĞİNİZ SIRADA EKLEYİN.ÇİKOLATA DIŞINDA HEPSİNİ KARIŞTIRALIM VE YAĞLADIĞIMIZ KEK KALIBINA DÖKELİM..170 DERECEDE PİŞİRİN GİTSİN..FIRINDAN ÇIKAN KEKE 1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜTÜ DÖKELİM ÇİKOLATAYI ERİTİP SÜRELİM..ÇOK PRATİK VE LEZZETLİ BİR KEK ODU.. AMA LÜTFEN TAM BUĞDAY UNU KULLANIN..BEN DAHA LEZZETLİ BULDUM..SÜPERSİNİZ SİZ ŞİMDİDEN ELLERİNİZE SAĞLIK..

Şubat 23, 2013

fırında menemen





malzemeler:

kişi sayısına göre yumurta(4-5 idealdir)
3-4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 su bardağı kaşar peyniri
1 kilo domates
kekik-karabiber-tuz-acı biber
tereyağı-zeytin yağı


biberleri zeytin yağında doğrayıp kızartın.domatesleri ekleyin ve pişirin  kaşarın yarısını ve baharatları ekleyin.yumurtalarını kırın karıştırın.kalan kaşarı üzerilerine serpin ve sıcak fırına koyun..fırında çok kalmasın yumurtalar pişince hemen çıkarın..çok kalırsa suyu kalmaz..AFİYETLE SEVGİYLE YEMENİZ UMUDUYLA..

SEBZELİ ANTRİKOT







MALZEMELER:

6-7 adet antrikot
1 kahve fincanı süt
3-4 adet domates
3-4 adet yeşil biber
karabiber,tuz,fesleğen,kekik
tereyağı
3-4 adet sarımsak

YAPILIŞI:

önce antrikotları bir gece önceden vaktimiz varsa marine edelim..marine için sütü ve baharatları kullanalım..vakit yoksa 1-2 saat de yeterli olacaktır..tuzu marineye koymuyoruz etin pişme süresini uzatmış oluruz..sonra kalan etleri alta sebzeleri de üste gelecek şekilde dizelim tereyağını parça parça etlerin üzerine koyalım..ve 250 derecelik fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak pişirelim..etlerin üzerilerinin kızarması için son 10 dakika folyoyu kaldıralım..SEVGİYLE YİYELİM..






X

pırasalı kıymalı börek



malzemeler:

4 adet yufka
4 adet pırasa
4 su bardağı süt
4 yumurta
100 gr kıyma
tuz-karabiber

yapılışı:
pırasa ve kıymayı kavurun kavrulan iç harcına karabiber ve tuz ilave edin..soğumaya bırakın..ister fırında ister tavada bu böreği pişirebilirsiniz..yumurta ve sütü karıştırın yufkaları nerede pişirmek isterseniz oraya serin en alta yufkayı koyun ama süt dökmeyin sonra bir yufka daha şimdi sütünün dökün iç harcını koyun ve yufkalarınız bitene kadar bu işlemi uygulayın..en üstüne de sütünü döküp pişmeye hazır hale getirin..SEVGİYLE..

fırında kaşarlı patates püresi



biliyorsunuz artık çok fazla uzatmadan yazarım ben yazarsam..çok süslü sözlerden de hoşlanmayarak malzeme listeme geçiyorum.


malzemeler(oyuncular)

YAPMAK İSTEDİĞİNİZ MİKTAR KADAR PATATES:(BEN 5 KULLANDIM)
1 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar peyniri
2-3 çorba kaşığı tereyağı
tuz,karabiber


YAPILIŞI:
patatesleri önce soyalım dörde bölelim suda haşlayalım..sütü suyun içine koyalım ki lezzeti haşlanırken patatese geçsin..ben tuzunu da ekliyorum suyuna böylece çok daha lezzetli oluyor..
haşlanan patateslerin suyunu süzüp bir çatalla varsa ezici ile ezelim 1 su bardağı kaşarı eksik ise tuzunu ve tereyağını koyup birbirine bu malzemeleri yedirelim.karabiberi unutmayın ha..çok az da süt koyabilirsiniz 1 kahve fincanı kadar yine karıştırıyoruz hiç usanmadan. bunu bir pişirme kabına alalım kalan kaşarı da üzerine dökelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim..nar gibi kızarsın patates..et tavuk yemeklerine bibe birdir benden söylemesi afiyetle sevdiklerim..

Şubat 20, 2013

BONFİLELER VE PEYNİRLİ SALATA


 FESLEĞEN SOSLU BONFİLE

Malzeme Listesi

  • 4 Parça Bonfile (Kalın Kesilmiş)

    Marinad Sos

  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
  • 1 Kahve Fincanı Süt
  • 2 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 2 Çay Kaşığı Tane Karabiber (Taze Çekilmiş)
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

    Servis Sosu

  • Yarım Çay Kaşığı Kimyon
  • Yarım Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Un
  • 200 Mililitre Krema
  • 1 Diş Sarımsak
  • Yeterince Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Fesleğen (Kuru)
  • 8 Yaprak Fesleğen (Taze)
  • 200 Mililitre Krema

Kremalı Fesleğen Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?

Marinesi için,
1. Zeytinyağını genişçe bir kabın içerisine koyun, içerisine sütü ekleyin.
2. Kimyon, kekik, tuz ve biberi karışıma ekleyip iyice karıştırın.
4. Etlerinizi karışımın içerisine koyduktan sonra iyice karıştırıp her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın.
5. Etlerin lezzeti iyice emmesi ve yumuşaması için en az 2 saat bekletin. (Süre uzarsa lezzet artacaktır)
Sosu için,
1. Fesleğen yapraklarını çok ince kıyın, tercihen rondodan geçirin.
2. Sarımsağı yıkayıp dış kabuğunu soyduktan sonra havanda dövün.
3. Kremayı bir sos tenceresi içerisine koyup pişirmeye başlayın.
4. İçerisine unu ekleyip topak olmaması için iyice karıştırın ve biraz koyulaşmasını bekleyin.
5. Taze fesleğenler, sarımsak, tuz, kimyon, kuru fesleğen ve biberi ekleyip iyice karıştırın.
6. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirmeye devam edin ve en son bir blender yardımı ile pürüzsüzleştirin.
7. Etler pişene kadar sıcak olarak saklayın.
Etler için,
1. Marine ettiğiniz etleri kendi yağında pişirin
2. Servis tabağına aktarıp üzerine sıcak sos dökün

Not:

Etleri pişirmeye başladığınızda sık sık altınabakıp pişmediğini denetlemenize gerek yoktur, etin üstte gözüken kısmında suları birikmeye başladığında ve etin üst kısmının rengi değiştiğinde alt üst edilmesinin vaktinin geldiğini anlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun...



ROKFOR SOSLU BONFİLE TARİFİ
Malzemeler
  • 400 gram bonfile, oda sıcaklığında
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber
  • 30 gram tereyağı
  • 100 gram rokfor peyniri
  • 4 çorba kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
  • 1/4 su bardağı krema
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 3 çorba kaşığı doğranmış maydonoz
Önemli not: Eti tavada pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus etin ısısının oda sıcaklığına yakın olması. Böylelikle kızgın tavayla arasındaki ısı farkı nispeten azalan etiniz tavaya değdiği anda değen kısmı hemen karamelize olmaya başlayacaktır. Bu arada, bu işleme çoğu yerde “mühürleme” dendiğini duymuşsunuzdur – iddia edildiği gibi mühürlenip etin suyunun içine hapsolması külliyen yalandır; bu sadece lezzetli bir kabuk oluşturmak için yapılır. Etin suyunu “içine hapsetmek” mümkün değildir.
Yapılışı
  1. Oda sıcaklığındaki bonfilelerin her iki tarafına bolca tuz ve karabiber döktükten sonra 1 çorba kaşığı zetinyağı eklenmiş kızgın tavada (tercihen dökme demir) her iki tarafını üçer dakika (çok pişmiş seviyorsanız beşer dakika) kızartın. Etleri dinlenmeleri için bir tabağa aktarın.
  2. Ayrı bir tavada tereyağını eritip incecik doğranmış arpacık soğanları şeffaflaşana dek orta-yüksek ateşte soteleyin.
  3. Ateşten alıp rokfor peynirini, kremayı ve elma sirkesini ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla ezerek karıştırın ve tekrar ateşin üzerine alın.
  4. Orta ateşte peynir eriyip kremayla karışana dek 1-2 dakika boyunca pişirin.
  5. Sos istediğiniz koyuluğa ulaştığında tadına bakıp tuzunu ayarladıktan sonra dinlenmiş bonfilelerin üzerine gezdirip maydonoz serpin, yasemin pirinç pilavı üzerinde servis yapın.

bisküvili truff


MALZEME:

1 paket burçak bisküvi
1 paket sade bisküvi
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 paket bitter çikolata(benmari usulü ertin)
fındık parçaları
3 çorba kaşığı kakao
yarım paket beyaz çikolata çikolata(bıçakla parçalayın)
1-2 kaşık sıvı vanilya
hindistan cevizi


beyaz çikolata hariç bütün malzemeyi hamur kıvamına getirin en beyaz çikolatayı ekleyip kurabiye kalıplarıyla şekil verin..tadı ve görüntüsü sizi mutlu eder..

KIYMALI PATATESLİ BÖREK



MALZEMELER:

5 adet yufka
3-4 patates(haşlanmış patates)
200 gr kıyma
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet soğan
1 çay kaşığı yeni bahar(bu varsa evinizde mutlaka koyun)
karabiber,tuz
zeytin yağı
1 çorba kaşığı tereyağı

SOS İÇİN:
3 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
1,5  su bardağı süt
zeytin yağı(isteğe göre çiçek yağı)


YAPILIŞI:
Soğan,zeytin yağı ve kıymayı güzelce kavuralım kavrulan malzemeye salçayı ekleyelim.tereyağın,baharatlarını koyalım ve indirmeye yakın maydanozu ilave edelim..Soğuduğu zaman içine patatesi rendeleyelim..

yufkayı tezgaha serelim sosu karıştırıp yufkanın her yerine dağıtalım ve yufkayı dörde bölelim..içine hazırladığımız patatesli harcı koyup gül şeklinde saralım..kalan sosu da üzerine sürüp 200 derecelik fırında pişirelim ve afiyet yiyelim..

İRMİK LOKUMLARI



İRMİKLİ LOKUMLAR

Malzemeler:

3 su bardağı süt
7 kaşık irmik
7 kaşık toz şeker (ben 5 kaşık esmer şeker kullandım)
1 paket toz krem şanti
üzeri için:

kakao ve hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Süt irmik ve şekeri karıştırarak pişirin (kaynadıktan sonra koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin)
Soğuması için ocaktan alın.
Ara ara karıştırarak soğumasını bekleyin.
Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ilave edin ve iyice karıştırın. Çırpıcı kullanmanıza gerek yok, kaşıkla da karıştırabilirsiniz.
Yanınıza bir bardağın içinde su alın.
Bir kapta hindistan cevizi ve yaklaşık silme 1 tatlı kaşığı kadar kakaoyu karıştırın, başka bir kaba da sadece hindistan cevizi dökün
Muhallebiden elinizde toplar yapıp hindistan cevizinin içine atın ve yuvarlak hareketlerle topları hindistan cevizine bulayın.
Aynı işlemi kakaolu hindistan cevizi için de tekrarlayıp servis tabağına alın.
Soğuk olarak servis edin.

kızartma köfte




KIZARTMA KÖFTE

MALZEMELER

500 gram kıyma
1 adet kurusoğan
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
Maydanoz
Tuz, karabiber,pulbiber, kimyon

YAPILIŞI
Kıymanın içine soğan rendelenir,yumurta,ekmek içi,doğranmış maydanoz,tuz, karabiber, pulbiber, kimyon eklenerek iyice yoğurulur.  Uzun ince köfteler yapılır,  una bulanan köfteler bol ateşte kızartılır..

NOT:köfte una bulanınca fazla yağ çekmiyor..






Şubat 17, 2013

kıymalı pide




içi bizden dışı ustasından hazırladığımız pideler sizleri bekliyor sevdiklerim..

iç malzeme:
500 gr kıyma
2 büyük soğan
4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 kilo domates
taze nane
5-6 adet yeşil biber
zeytin yağı
karabiber,tuz,kekik,fesleğen
1 çorba kaşığı domates   
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytin yağı


bütün malzemeyi karıştırın.dikkat edilecek noktamız domateslerin suyunu içine koymamanız.yoksa lahmacun içi hazırlamış olursunuz.çok sulu bir harç hazırlamayın..

günaydın..




DOMATESLİ BİBERLİ KAPALI OMLET..

Şubat 12, 2013

PIRASALI PİZZA


MALZEMELER:

Yarım kilo pırasa
4 yumurta
yarım su bardağı galeta unu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
zeytin yağı
aldığı kadar un(çavdar,kepekli,tam buğday)seçim sizin
1 paket kabartma tozu
beyaz peynir
üzeri için kaşar peyniri
tuz,karabiber
sucuk


YAPILIŞI:
pırasaları doğrayın ve zeytin yağında kavurun..kavrulunca altını kapatın ve tereyağını ilave edin..soğuması için bekletin..
başka bir yerde diğer malzemeleri karıştırın ve kek kıvamına gelecek şekilde un ilave edin..beyaz peyniri koymayın..pırasaları da içine ekleyin yağlı kağıdı serin ve borcama dökün..üzerine beyaz peyniri serpiştirin ve sucukları yerleştirin.200 derece fırında pişirin..indirmeye yakın kaşarını koyun servise hazır bile..

mantarlı bulgur pilavı ve tavuk dürüm kardeşliği



MANTARLI BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:
yarım kilo mantar
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
zeytin yağı,tuz,karabiber,tereyağı

YAPILIŞI:

mantarları küp küp kıyın soğanları doğrayın ve ikisini önce güzelce kavurun kavurma işlemine suyu çekilen ikiliden sonra zeytin yağı ve tereyağ da eşlik etsin unutmayın..karabiber ve tuzu da dahil edilerek..:)))))))..birlikte yapmamızın sebebi lezzetleri birbirine geçsin..ben soğan ve kıymayı da böyle kavururum.mantarlar kavrulunca bulgurunu ekleyin ve bulgur ölçünüz ne ise onun iki katı sıcak su ilave edin..yani dört bardak olacak bu ölçülere göre değil mi arkadaşlar? :))))))))))))))suyu çekilince altını kapatalım mı hazır arkadaşlar..

şimdi tavuk dürümde sıra ben bunu bütün tavuktan yaptım bütün tavuğu içine yarım limon bir adet soğan birkaç sarımsak karabiber ve tuz atarak düdüklüde haşladım..haşlanan tavuğu elimle didikledim ve sadece et kısımlarını aldım..kemiklerini istemem..tavaya sadece tereyağı koydum ve tavukları hafif kızarttım..içine biraz kekik ,fesleğen,karabiber,tuz koydum ve biraz daha vakit geçirdim onlarla..hazır hazır dürümümüz az kaldı..hazır lavaşların içine bu hazırladığım harçtan koydum iki dilimde kalın kaşar peyniri ekledim ve sardım..tost makinesinde kaşarlar eriyinceye kadar tuttum ve bulgur pilavımı ortaya koyarak resimdeki gibi servis yaptım..BEN TADINA DOYAMADIM UMARIM SİZ DOYARSINIZ..

Şubat 10, 2013

şerbetli kurabiye


 şerbetli kurabiyeler,

malzemeler
1 paket margarin
2 yumurta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 fincan sıvı yağ
4 çorba kaşığı kakao
içlerine biber fındık
aldığı kadar un

ŞERBETİ İÇİN.
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

YAPILIŞI:
bütün malzemeyi yumuşak bir hamur şekline getirin hamurların içine birer fındık koyun ve 170 derecede pişirin.şerbetini hazırlayın fırından çıkan kurabiyeleri biraz soğutun ve sıcağa yakın şerbeti üzerine dökün.15 dakika sonra şerbetli kurabiyeleri ters çevirin ve şurubunu almasını sağlayın..istediğiniz şeye bulayıp servis yapabilirsiniz..


kahvaltı ve peynirli otlu poğaça


  
peynirli otlu poğaça

malzemeler:
1 paket tek kullanımlık maya
1 fincan yoğurt
1 su bardağı sıcağa yakın süt
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
istenilen miktarda beyaz peynir
1 adet kesme şeker
1 fincan zeytin yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
aldığı kadar un
tuz

yapılışı:
-bir kaba bir yumurta ve bir yumurta beyazını koyalım.kalan sarıyı poğaçanın üzerine süreceğiz.
- sıvı malzemeleri yumurta kabına koyalım ve elimizle karıştıralım.
-kuru malzemeleri de başka bir kapta elimizle karıştıralım.
-sonra iki malzemeyi birleştirelim.
-aldığı kadar un ekleyelim.
-mayalanması için üzerini bir bezle kapatalım ve 1 saat bekleyelim.
-hamur kabarınca istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
-üzerilerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişirelim.



   
   biber kızartması
  
   fasulye turşusu kavurması

    şerbetli kurabiye





Şubat 08, 2013

BESLEYİCİ BULGUR SALATASI



MALZEMELER:

1 KAVANOZ KÖZLENMİŞ PATLICAN
1 KAVANOZ KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
2 SU BARDAĞI KISIRLIK BULGUR
2 ADET KIRMIZI SOĞAN
3-4 ADET YEŞİL SOĞAN(YOKSA 1 ADET KURU SOĞAN)
1 ADET BÜYÜK BOY DOMATES
YARIM DEMET MAYDANOZ
BİR TUTAM TAZE NANE
BİR TUTAM REYHAN
KARABİBER,TUZ
BİRKAÇ ADET VARSA PANCAR TURŞUSU
4-6 ADET KORNİŞON
VARSA KÖZLENMİŞ YEŞİL BİBER
ZEYTİN YAĞI,NAR EKŞİSİ VE YARIM LİMON

YAPILIŞI:

Bulguru bir kaba dökün ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin. suyunu çekesiye kadar bekletin.bütün malzemeleri istenilen sırada ve miktarda kesip doğrayıp biçiyoruz..süpersiniz siz hepsini evet evet bir aşçı edasıyla koyun gitsin..yapınca beni de çağırın birlikte yiyelim..SEVGİYLE KALIN..


SÜTLÜ ERİŞTELİ TARHANA ÇORBASI





1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASINI ZEYTİN YAĞINDA KAVURALIM..1 LİTRE SOĞUK SUYU TENCEREYE DÖKELİM..1 SU BARDAĞI SÜT İLAVE EDELİM..2 DİŞ SARIMSAK RENDELEYELİM.EV YAPIMI YARIM SU BARDAĞI ET SUYUNU DÖKELİM..BİR MİKTAR DA TEREYAĞI OH MİS MİS!!SONRA TARHANASINI KOYUP KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRALIM..KAYNAYINCA İSTENİLEN MİKTARDA ERİŞTESİNİ VE NANESİNİ KOYUP SERVİSE HAZIR ŞEKLE GETİRELİM..OLDU BİLE AFİYETLE CANLARIM..

Şubat 07, 2013

kaymaklı lavaş





yuvarlak olan lavaşların içine kaymak sürdüm..sonra tam ortasına beyaz peynir ve kaşar peyniri koydum ve bohça şekli verdim..lavaşların üzerine de kalan kaymağı ve bir yumurta sarısını karıştırarak sürdüm..tepsiye dizdiğim lavaşların üzerine bir su bardağı süt döktüm..altı böreğim oldu bu şekilde..bir gece beklettim buzdolabında ve 250 derecede pişirdim..








kurabiye truffu



evde kalan kurabiyeler ve biraz kekim vardı ben de bitter çikolatayı mikro dalgada erittim içine biraz tereyağı koydum fındık taneleri ekledim.çok az tarçın koydum..labne peyniri biraz da.siz de istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz daha fazla..elimle yuvarladım ve ve hindistan cevizi ve antep fıstığına buladım..







Şubat 05, 2013

LAVAŞ BÖREĞİ



LAVAŞLARI DÖRDE BÖLELİM  TEREYAĞI VE ZEYTİN YAĞINI KARIŞTIRIP ÜZERİNE SÜRELİM ARASINA HELLİM PEYNİRİ YERLEŞTİRİP RESİMDEKİ GİBİ KATLAYALIM.ÜZERİNE BİR SU BARDAĞI SÜT DÖKÜP BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLETELİM..ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP KIZARANA KADAR FIRINDA TUTALIM..

CEVİZLİ KAŞARLI KÖFTE







MALZEMELER:

300gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
yarım su bardağı ceviz
100 gr kaşar peyniri(KAŞARLAR KÜP KÜP DOĞRANSIN SEVDİKLERİM)
1 çorba kaşığı tereyağı
biraz zeytin yağı
fesleğen,kekik,karabiber,tuz
bir tutam maydanoz


MALZEMELERİ KESİP DOĞRAYIP BİÇİP KARIŞTIRALIM VE BİR GÜZEL YOĞURALIM..BİRAZ BUZDOLABI BEKLEMESİ YAPALIM..VE ŞEKİL VERİP PİŞİRELİM..YEMEDİM BU KÖFTEYİ HİÇ BİR YERDE SADECE İÇLİ KÖFTE HAVASI VERMEYE ÇALIŞTIM..ÇOK GÜZEL OLDU BENDEN SÖYLEMESİ SİZDEN YAPMASI VE YEMESİ..SEVGİYLE..

SÜRPRİZ KURABİYE


BENİM TARİFİMDİR







MALZEME LİSTESİ
1 paket margarinin yarısı tereyağı yarısı margarin(oda sıcaklığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz(çekilmiş olsun)
1 paket bitter çikolata
vanilya
biraz tuz
kabartma tozu
1 adet yumurta
aldığı kadar un

DIŞ MALZEMESİ İÇİN:
kakao,hindistan cevizi,pudra şekeri(pudra şekeri fazla olsun kakaosu arzuya kalmış)


YAPILIŞI:(HAMUR BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLİYOR)

çikolata dışındaki bütün malzemeyi yoğurup kıvamlı bir hamur elde ediyoruz..hamurdan bir parça ayırıyoruz bunu çikolata ile karıştırıyoruz.elimizde iki renk hamur oldun.(kurabiyenin içine konulacağı için çok fazla hamur ayırmayın)şimdi açık renkli hamurdan bir parça koparalım ve içini içli köfte açar gibi açalım..çikolatalı hamuru küçük top yapıp içine yerleştirin ve elinizle yuvarlayarak şekil verin..170 derecelik fırında pişirelim..çıkar çıkmaz hazırladığımız dış malzemenin içine atıp bulayalım..isterseniz ben biraz da tarçın ve şekeri karıştırıp bunun içinde de buladım..iki renk kurabiyem oldu..LEZZETİ ENFES BİR KURABİYE HAZIR SANDI YİYEN KİŞİLER..SEVGİYLE KALIN..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...