MALZEME LİSTESİ:
DIŞI İÇİN MALZEME LİSTESİ:
1 kilo tam yağsız iki kere çekilmiş kıyma
1 büyük soğan
1 kilodan biraz eksik bulgur(ayarlanarak konulmalı)
1 yumurta
buzlu soğuk su(yoğurma işlemi sırasında kullanılacak,miktarı yoğurdukça konulacak)
tuz,karabiber,pul biber
İÇ MALZEME LİSTESİ:
1 kilo az yağlı tek sefer çekilmiş kıyma
3 kilo soğan
2 paket margarin
yarım kilodan fazla tereyağı
2 su bardağı ağıza gelecek şekilde çekilmiş ceviz
yarım demet maydanoz
tuz
İÇ MALZEMESİ YAPILIŞI:(bu malzeme bir gece önceden yapılıp,buzluğa atılacak)
(3 kilo soğan el ile çok küçük şekilde doğranarak yapılıyor)
-kıymayı kendi suyunda tuz ile kavurun.
-tam pişmeden bir paket margarini ilave et ve bir miktar daha kavurun.
-başka bir tencerede soğan,1 paket margarin ve tereyağını koyarak soğanın suyu çekilene kadar kavurun.
-soğan suyunu çekince,kıymayı aynı tencereye ekleyin ve parlak şekle gelince cevizini ekleyin.
-tencerenin altını kapatıp maydanozunu kıyın.
-soğuduktan sonra yumurta sarısı büyüklüğünde toplar yapıp,buzluk bölümünde dondurun.
DIŞININ YAPILIŞI:
-soğanı yemeklik doğrayın,kıymayı ekleyin,yumurtasını kırın ve yoğurmaya başlayın.
-bulgurunu da ekleyin,buzlu sudan ilave edip;macun kıvamına gelesiye kadar yoğurun.
-elinize yumurta büyüklüğünde parçalar alın,yuvarlayın.
-işaret parmağınızı tam ortasına batırın,avucunuzun orta yerine basa basa döndürün.
-incelttiğiniz bulgura buzluktan çıkardığınız iç malzemesini koyun ve hava girmeyecek şekilde kapatın.
NOT:DIŞ MALZEMESİ ÇOK GELİRSE İKİYE BÖLÜP İKİ SEFERDE YOĞURUN.
SON AŞAMA:
-1 çorba kaşığı tereyağı ve 3 çorba kaşığı domates salçasını birlikte kavurun.
-kavrulan salçaya bol su ilave edin.
-tuzunu ekleyin.
-su kaynayınca içine köftelerin birazını atın.
-tencerenin üzerini kaplayacak şekilde köfteleri ekleyin.
-fazla köfte koyarsanız dağılmasına sebep olur.
-başka bir tavada çok az tereyağı ekleyerek pişen köfteleri tek tek çevirin.
UZUN SÜREN İŞLEMDEN SONRA LEZZETLİ İÇLİ KÖFTELERİMİZ HAZIR..AFİYETLE YEMENİZ UMUDUYLA