MALZEMELER:
1 kilo ıspanak
5 adet yufka
1 bardağı zeytin yağı
3 çorba kaşığı tereyağı
3-4 çorba kaşığı yoğurt
beyaz peynir
üzerine sürmek için yumurta sarısı
YAPILIŞI:
-Ispanakları bol suda yıkayınız.
-Yemeklik doğrar gibi doğrayınız.
-Bir kasede yoğurt,zeytin yağı,tereyağının(eriterek) karıştırınız.
-Bir yufkayı tezgaha seriniz ve karıştırdığınız bu sosu üzerine sürünüz.
-Yufkayı ortadan ikiye kesiniz ve doğradığınız ıspanaktan bir kısmını yufkanın geniş kısmına koyunuz.Beyaz peynirden de içerisine ufalayınız.
-Yufkayı resimdeki gibi sarınız.
-Hazırladığınız ilk yufkayı yağladığınız yuvarlak tepsinin orta kısmına yerleştiriniz.
-Aynı işlemi kalan yufkaya uygulayınız ve onu da ortadaki yufkanın etrafına sarınız.
-Bütün yufkalara aynı işlemi yapınız tepsiniz yetmez ise başka bir tepsiye geçiniz.
-Bütün işlemler bitince üzerine yumurta sarısı ve kalan sosu karıştırıp sürünüz.
-200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriniz.
NOT:ISPANAKLAR PİŞİRİLMEDEN KOYULACAK.