SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM..SİZLERE BİRBİRİNDEN LEZZETLİ 3 ADET TARİF VERECEĞİM..AKŞAMA GELECEK MİSAFİRLERİNİZ İÇİN HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ GÜZEL BİR MÖNÜ..
YAPILIŞLARI:
İLK YAPMANIZ GEREKEN 750 GR YEMEKLİK KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ ETİ ve EVİNİZDE VARSA BİR PARÇA DA KEMİKLİ KUZU ETİNİ 10 BARDAK SUDA HAŞLAMANIZ..SUYU FAZLA GELİR Mİ DİYE KORKMAYIN ARTAN ET SUYUNU BEN DONDURUCUYA KALDIRDIM..KEMİKLİ ET KOYARSANIZ HAŞLADIKTAN SONRA KEMİKLERİNDEN AYIKLAYIN..
SARIMSAKLI DÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞI:
MALZEMELER:
5 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı süzme yoğurt yoksa 2 su bardağı yoğurt(ben evde mayaladığım manda yoğurdunu kullandım)
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
tuz(tuzunu çorbanın altını kapatıp ekleyelim lüften)
6-7 adet haşladığınız kuşbaşı eti
3 çorba kaşığı tereyağı
nane
pul biber
YAPILIŞI:
ET SUYUNU TENCEREYE KOYUN SICAK DEĞİLSE KAYNATIN..BAŞKA BİR YERDE YOĞURT-YUMURTA-UN KARIŞIMINI İYİCE KARIŞTIRIN..PÜRÜZSÜZ BİR KARIŞIM OLMALI..KAYNAYAN ET SUYUNA ILIŞTIRARAK İLAVE EDİN.ÇORBA KAYNAYINCAYA KADAR KARIŞTIRMAYI BIRAKMAYIN.KAYNAYAN ÇORBANIN ALTINI KISIN VE SARIMSAĞINI RENDELEYİN..BAŞKA BİR YERDE TEREYAĞINI KIZDIRIN PUL BİBERİ VE NANEYİ EKLEYİN..KARIŞIMI BİRAZ KIZARTIN VE ÇORBANIN İÇİNE İLAVE EDİN..10 DAKİKA KADAR DAHA KAYNATIN VE ALTINI KAPATIP TUZUNU İLAVE EDİN..
SÜTLÜ ET SOTE YAPILIŞI:
MALZEMELER:
Haşladığınız kuşbaşı et(700 gr)
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
6-7 adet domates
7-8 adet yeşil biber
tereyağı(2-3 çorba kaşığı)
zeytin yağı
kekik
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
ETİN SUYUNU SÜZÜN SOĞANLARI İÇİNE YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.ZEYTİN YAĞI VE TEREYAĞINI EKLEYİN.SARIMSAĞI İLAVE EDİN.TUZUNU EKLEYİN VE BİRAZ SOTELEYİN.SÜTÜNÜ EKLEYİN VE BİRAZ SUYUNU ÇEKMESİNİ BEKLEYİN.İÇERİSİNE YEŞİL BİBERİ İLAVE EDİN.BİBERLERİN BİRAZ ETLE KIZARMASI GEREK.KIZARAN BİBERLERE KABUĞU SOYULMUŞ DOMATESİ KÜP KÜP DOĞRAYIN..TENCERENİN AĞZI AÇIK ŞEKİLDE PİŞİRMEYE DEVAM EDİN.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP 10 DAKİKA KADAR DAHA PİŞİRİN BAHARATLARINI EKLEYİP OCAĞIN ALTINI KAPATIN..
TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI:
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
3 çorba kasığı tereyağı
az biraz zeytin yağı
tuz
YAPILIŞI:
PİRİNCİ TUZLU SICAK SUDA 30 DAKİKA BEKLETİN..TENCEREYE BİRAZ ZEYTİN YAĞI KOYUN TEREYAĞINI EKLEYİN..TUZUNU EKLEYİN VE BEKLETTİĞİNİZ PİRİNÇLERİ BOL SUDA YIKAYIP İLAVE EDİN..PİRİNÇLER TANE TANE OLANA KADAR KAŞIKLA ÇEVİRİN.
TANE TANE OLAN PİRİNÇLERE SICAK ET SUYUNU EKLEYİN VE OCAĞIN EN KISIK ATEŞİNE KOYUN..SUYUNU ÇEKEN PİLAVIN ALTINI KAPATIN VE DEMLENDİRİN..KARABİBER İLE SERVİS YAPIN..