Mart 23, 2013

mantı



1 kilo unun içine 2 su bardağı tam buğday unu 1 yumurta ve tuz ilave edilerek suyla yoğurulur..hamur biraz dinlenmeye bırakılır..
iç harcı içinse yarım kilo kıyma iki soğan ve karabiber koyularak  harcı hazırlanır..
hamurdan bezeler yapılır ve hepsi eşit parçalara bölünür oklava yardımı ile açılır harcı koyulur resimdeki gibi katlanır.büyük bir tencereye su koyulur bol tuz koyulur (biraz da sıvıyağ) ile kaynatılır kaynayan suya mantılar atılır..üzerindeki köpükler gidesiye kadar pişirilir..sarımsaklı yoğurt ve tereyağ ile servis yapılır..

sofraya buyurun :)




patlıcanlı yoğurtlu salata

malzemeler:
3-5 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet patlıcan
sarımsaklı yoğur
kızartmak için sıvıyağı

önce patlıcanları küp küp doğrayalım ve sıvıyağda kızartalım..patlıcanları soğutup közlenmiş biberleri istediğiniz gibi doğrayın ve sarımsaklı yoğurtla karıştırın..üzerine de patlıcanları koyup servis yapın.



fesleğenli mantar

mantarları doğrayın suyu çekene kadar kavurun sonra tavuğunu ilave edin ikisinin kızartın sadece tereyağ ilave edin fesleğenini karabiberini ve kekiğini tuzunu ekleyip servise hazır hale getirin..(yağ olarak sadece terayağı kullandım)


mevsim salata


domates soslu makarna :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...