Nisan 07, 2013

cevizli pilav


malzeme listem
2 su bardağı pirinç
1 su bardağından biraz az ceviz
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı sıcak su
zeytinyağı,tereyağı

yapılışı.
öncelikle pirinçlerimizi her zamanki gibi sıcak suda bekletelim 1 saat yeterlidir..sonra zeytin yağında cevizlerimizi biraz kavuralım ve beklettiğimiz pirinci üzerine ekleyelim..bir süre de pirinçle kavuralım.et suyu ve sıcak suyunu dökelim tuzunu ekleyelim pişirelim..pişerken alt ateşinin az olması gerekiyor..afiyetle yemeniz umuduyla..

incir sultan(ceviz,bal,tahin,kaymaklı..)


malzeme listem:
1 kilo incir
2 bardak süt
1 su bardağı toz şeker
incir
bal
tahin
kaymak
ceviz


yapılışı:
incirleri yıkayıp ılık sütün içinde 2 saate kadar bekletelim.vaktiniz varsa bir gün de bekletebilirsiniz.ayrı bir yerde 2 su bardağı su ve 1 su bardağı şekeri kaynatalım şerbet şekline getirelim içine bir miktar limon kabuğu da koyalım.beklettiğimiz incirleri şerbetin içine atalım bir adet çubuk tarçın koyalım.yumuşatalım..pişen incirleri ateşten alalım ve soğutalım..soğuyunca içerilerine ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı bal ve 2 çorba kaşığı tahini,istenilen miktarda cevizi kırıp karıştıralım.hazırladığınız karışımı incirlerin içine dolduralım.en üstüne kaymak koyup servise hazırlayalım..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...