Aralık 25, 2012

ÇÖP ŞİŞ KÖFTE..





oldukça hafif bir tarif oldu..köfteyi kızartmak yerine şişe sardım sebzeleri de ince şişlere geçirdim en altına pideyi ısıttım  arzu ederseniz üzerine de tereyağı dökersiniz.ben eşimden dolayı bu sefer koymadım..ama koymanızı tavsiye ederim daha lezzetli olur.servis sizlerin takdirinde..
köfte malzeme:
300gr kıyma(arzuya göre kuzu koyun inek karışık yapabilirsiniz)(kıymanız biraz yağlı olursa daha güzel olur benimki yağlı değildi)
bir soğan
1 yumurta
karabiber,tuz,kekik
galeta unu(onu köfteyi yoğururken ayarlayın)
maydanoz
tereyağı
zeytin yağı(içine)

Hepsini yoğurun ve şişlere sarın..en üstlerine biraz tereyağı koydum parça halinde.SEBZELERİNİN AYRI ŞİŞLERE DİZDİM.

hafif bir tarif oldu tavsiyedir.


çöp ,  şiş,  çöp şiş

dereotlu çemenli poğaça





gelelim bu mis gibi kokan poğaçanın tarifine:

malzemeler:
un(yarısı kepek yarısı buğday)
dereotu
peynir(miktarı arzuya göre)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
kabartma tozu,tek kullanımlık maya
tuz(peynir tuzluysa çok az koyun)
1 çay bardağı zeytin yağı
50-60 gr tereyağı
içine çemen(çemeni isterseniz koymayın)

yapılışı:dikkat edilecek tek nokta bütün malzemelerin oda sıcaklığında olması.ve sütün sıcağa yakın olması..hepsini bir kapta yoğurdum ve hamur şekline getirdim.unun ölçüsünü vermiyorum.çünkü bardak ölçülerimiz aynı olmayabilir.
en son da hamuru biraz açtım elimle ve ortasına çemen koyup kapattım..üzerine yumurta sarısı işte bu kadar..tavsiye bir poğaçadır..AFİYETLE EMİ..

poğaça,dere otu,çemen

Aralık 24, 2012

HATAY kısırı ve pırasalı gözleme


MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 çay bardağı ince bulgur
*2-3 adet hafif yumuşamış domates
*1 adet kımızı biber
*1 demet (yaklasık 10 adet) taze sogan
*1 demet maydanoz
*1 demet taze nane
*1 dolu dolu yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı kadar nar ekşisi
*1 limon suyu
*1 tatlı kaşığı kimyon
*tuz,kırmızı pul biber ve isot (arzu edilen miktarda)
*1 çay bardağına yakın sızma zeytinyağı

YAPILIŞI:
1.İlk aşamada bulgurun üzerine domatesleri rendeliyoruz ve 1 cay bardağı kadar kaynar suyuda ekleyip şişmesini bekliyoruz....
2. Bulgur beklerken yeşillikleri bir güzel yıkayıp ince ince kıyıyoruz....
3.Şişen bulgura tuzu,kimyonu,pul biberi,isotu,salçaları ve limon suyunu ekleyip çiğ köfte yogurur gibi toparlanıp homojen bir renk alana kadar yoguruyoruz...
4.Sonra yeşil soganıda ekliyoruz biraz da o şekilde yoguruyoruz...
5.Son olarak maydanozu naneyi zeytinyağını ve nar ekşisinide karıstırıp tadına bakıyoruz..







yapılışı:
5 adet yufka
yarım kilo pırasa
beyaz peynir
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
zeytin yağı,tereyağı

yapılışı:
pırasaları keselim ve zeytin yağında soteleyelim..soğumasını bekleyelim ve içine yoğurt ve peynirini koyalım..yufkayı serelim karşılıklı katlayalım içine harcını koyup arkalı önlü tereyağında kızartalım..




kısır,börek,reyhan

Aralık 22, 2012

cookie



Bir KUKİ yolculuğuna daha hoş geldiniz..kahvaltıya gelen arkadaşlarım için özenle hazırladığım bir kurabiye çeşidi..tarifini bir internet sitesinde gördüğüm ve sadece bir defa okuduğum tarifi aklımda kalan ölçüsünde yaptım..yine kalbimin sesini dinleyerek ilavelerde bulundum..tazeliğini de uzun süre korudu diyebilirim.gelelim malzeme listesine:

2 paket bitter çikolata
1 paket arzuya göre çikolata(sütlü,antepli,fındıklı..bıla bıla)
aldığı kadar un diyemiyorum çünkü ununu çok koymuyoruz..
yarım su bardağı şeker
100 gr tereyağı yoksa margarin
vanilya,kabartma tozu
1 çay bardağı fındık tozu(isterseniz büyük çekebilirsiniz  rondodan fındıkları)
antep fıstığı tozu da koydum(2 çorba kaşığı kadar
bir tutam hindistan cevizi
1 yumurta

yapılışı:
benmari usulü çikolataların istediğiniz iki paketini eritin.erittiğiniz kaba yağı ve şekeri de ilave edin onları da eritin.az soğumasını bekleyin,(çok soğumasın)diğer malzemeleri de koyun ama yumurtayı undan önce ilave edin ve kaşıkla karıştırın..ununu çok koymuyoruz burası önemli;çünkü elimizle hiç yoğurma yapmayacağız bu kurabiyeyi.ununu azar azar ekleyin ve kaşıkla tepsiye koyulabilecek bir kıvama getirin..yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kaşıkla kurabiyeleri istediğiniz büyüklükte dökebilirsiniz.önceden ısıtılan fırında pişirin(fırın derecesini ve zamanını vermiyorum çünkü her fırın farklı zamanlarda pişiriyor) 

afiyet bal şeker olsun..


Aralık 21, 2012

ıspanaklı sucuklu ekmek pizzası


evde yeni denediğim aslında kendimin oluşturduğu bir yemek diyebilirim.tadını merak eden ben sonucunu görünce gerçekten lezzetli olduğuna  gördüm ve yapılabilirler listesine ekledim..hamburger ekmeğim olmadığı için köy ekmeğine denedim..ve böyle de olabileceğini gördüm..görüntü olarak da gayet şık bir şey oldu sanırım..ısrarlarınıza dayanamıyorum ve tarifini veriyorum  :)))))))))))))

ıspanaklı sucuklu ekmek pizzası:
malzemeler:
yarım kilo ıspanak
2 soğan
ekmek dilimi(köy ekmeği kullandım)
sucuk(isteğe göre miktarı)
1 su bardağı kaşar peyniri
tuz,tereyağı,zeytin yağı,karabiber
yumurta(kişi sayısına göre)
süslemek için domates

yapılışı:
soğanları yemeklik doğruyoruz ve zeytin yağında kavuruyoruz.diğer tarafta yıkadığımız ıspanakları elimizle bölerek(elimizle böldüğümüz her yeşillik hem daha lezzetli hem de vitamin değerinin kaybetmez)kavrulan soğanlara koyuyoruz ve biraz da ıspanakla kavuruyoruz.daha sonra sucuğu ilave ediyoruz..biraz tereyağı ve karabiberi de koyarak altını kapatıyoruz.
ekmeklerimizi hazırlayalım..ben köy ekmeği kullandım..siz isterseniz
yuvarlak hamburger ekmeği de kullanabilirsiniz tek tek servis için daha uygun olur....ben evde olmadığı için bunu kullandım..ekmeklerin kenarlarını çıkarın ve borcama dizin.üzerine rendelediğiniz kaşarı dökün..üzerine yaptığınız ıspanak harcını dökün..üzerine domatesleri ortadan keserek çiçek şekli verin..ben yumurtaları bu çiçek şeklinin içine kırdım..yumurtalar ve domatesler pişesiye kadar fırında pişirin..AFİYET OLSUN..

Aralık 18, 2012

labneli kuru meyveli kek






malzemeler:
3 yumurta
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı kuru meyve(elma,çilek,yıldız meyvesi,kavun,ananas,mango kullandım ben)
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı labne
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
un
kabartma tozu
vanilya eksteresi
üzeri için toz antep fıstığı

şeker ve yumurtayı çırpın, diğer malzemeleri de eleyerek koyun.ama kuru meyveleri koymayın onu en son biraz una bulayarak koydum..170 derece fırında yavaş yavaş pişirin.


Aralık 15, 2012

Aralık 12, 2012

FIRINDA(değişik) PATLICAN OTURTMA YA GELLLLL...




MALZEMELER:
1 kilo bostan patlıcan
yarık kilo dana kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber(yeşil)
4 adet domates
bir tutam maydanoz
1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası
karabiber,tuz,sıvıyağ

yapılışı:
patlıcanları alaca soyup enlemesine yağda kızartıyoruz.eti başka bir tencerede iyice pişiriyoruz.soğanı ince kıyıp yağda soteliyoruz sırası ile biber, domates ve salçaları koyup pişiriyoruz içine en son pişen eti ve baharatlarını koyup kıyılmış maydanozu ilave ediyoruz.
kızarttığımız patlıcanların yarısını borcamın altına diziyoruz..hazırladığımız harçtan döküyoruz..kalan patlıcanları da üzerine dizerek kapatıyoruz.istenilen şekilde servis süslüyoruz.
1 su bardağı sıcak su koyup fırına atıyoruz..ÇOOOK GÜZEL OLDU BENDEN SÖYLEMESİ SİZDEN YAPMASI..:))


ARNAVUT CİĞERİ






MALZEME:
1 kilo ciğer(dana ciğeri)
1 su bardağı zeytin yağı
6-7 kaşık un
tuz,kırmızı pul biber

YAPILIŞI:Zarı soyulan ciğeri küp şeklinde doğruyoruz..iyice yıkayıp süzgeçten süzüyoruz.tamamen süzülen ciğerleri iyice una buluyoruz(un fazla yağ çekmesini ve ciğerin yumuşak olmasını sağlar)kızdırılmış zeytin yağı içine unlanmış ciğerleri tavaya sığacak şekilde atıyoruz..7-8 dakika pişirip süzgeçle yağını alıyoruz.pişen ciğerleri servis tabağına alınca üzerine tuz ve pul biberini ekliyoruz..soğan salatası ile servis mükemmel olur..





çiğer,arnavut

Aralık 11, 2012

cevizli,peynirli erişte..




cevizli ve peynirli erişte..

malzeme:
erişte(bir paket)
ceviz(isteğe göre)
beyaz peynir(isteğe göre)
kaşar peyniri(1 su bardağı)
tereyağı
zeytin yağı

yapılışı:
erişteyi suda erimeyecek şekilde haşlayın..piştikten sonra alıp bol suya tutun..bir tencerede biraz zeytin yağı,biraz tereyağını kızdırın makarnaları ve kaşar peyniri içine atın..içinde peynir eriyince servis tabağına alıp istediğiniz şekilde süsleyin..AFİYET OLSUN..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...