Aralık 17, 2014

tatlı lokum




Memleketimin kokusu geldi burnuma haşhaşı görünce..Bizim oralarda tuzlusu yapılır;ama ben tatlısını denemek istedim iyi ki de denedim..Mükemmel bir lezzet oldu.Afiyetle yemeniz umuduyla..

MALZEMELER:

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağı
1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı şeker
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un
Açmak için sıvı yağ ve tereyağ karışımı

ARA MALZEMESİ İÇİN:
1 su bardağı yağla açılmış haşhaş(sıvı şekilde olsun)
1,5 su bardağı şeker(TATLI SEVERLER YARIM SU BARDAĞI DAHA EKLEYEBİLİR)
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı tahin
Şeker hariç bütün malzemeyi karıştırın.

HAZIRLANIŞI:

Hamur için bütün malzemeler karıştırılır ve 1 saat bekletilir.Kabaran hamur ikiye ya da üçe bölünür.ilk parçayı hazırlamak için elinizi tereyağ ve sıvı yağlı karışıma sokun ve hamuru ince bir şekilde açın.Ara malzemesini şeker hariç sürün.istediğiniz miktarda şekeri ara malzemenin üzerine serpin.Ben tatlı sevdiğim için biraz bol şeker serptim.Hamuru rulo yapın ve ikişer parmak kalınlığında kesin.Dik bir şekilde tepsiye koyun.Kalan diğer hamurları da aynı şekilde yapıp 180 derecelik fırında(benim fırınım 200 derecede pişiriyor) üzeri nar gibi olana kadar pişirin.



çikolata ve portakallı tart kek



İkinci tart kek denemem bu sefer başarı ile sonuçlandı.

ÇİKOLATA ve PORTAKALLI TART KEK

MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 portakal kabuğunun yarısı içine yarısı üstüne(rende)
vanilya
kabartma tozu
25 gr kakao(2 çorba kaşığı kadar..rengine göre ayarlayın)
tereyağı

ÜSTÜ İÇİN:
1 kutu sıvı krema(200 gr)
1 paket bitter çikolata(80 gr)
portakal kabuğu rendesi

YAPIM AŞAMASI:
-yumurta ve şekeri iyice çırpın
-un,kakao,vanilya,kabartma tozunu iyice karıştırın.
-karışıma yağ ile birlikte ekleyin.
-portakal kabuğunu rendeleyin.
-24-26 cm çapında bir tart kalıbını bol tereyağı ile yağlayın.
-hazırladığınız karışımı yağlı tart kalıbına dökün.
-180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin(pişme süresi fırından fırına değişebilir)

ÜST MALZEMESİNİN HAZIRLANIŞI:
-Kremayı bir kaba alın ve kaynamadan ısıtın.
-ısınan kremaya çikolatayı ekleyin ve erimesini sağlayın.
-fırından çıkan kekin üzerine dökün.
-onun üzerine de portakal kabuğu rendeleyin.
-tart kekiniz yemeğe hazır.AFİYETLE..

Aralık 01, 2014

sunum örnekleri

Evde çocuklarınıza zevkle hazırlayacağınız bir tabak önerisi..kızgın kuşlar tabağı..





                                                   Misafirleriniz için başka bir sunum önerisi daha lalezar


örgü poğaça

MALZEMELER:

1,5 SU BARDAĞI SÜT(ILIK)
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ(BEN ZEYTİN YAĞI KULANDIM)
YARIM SU BARDAĞI SICAĞA YAKIN SU
1 YUMURTA (SARISI ÜSTÜNE)
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET TEK KULLANIMLIK MAYA(INSTENT)
ALDIĞI KADAR UN
TEREYAĞI(İÇİNE SÜRMEK İÇİN)
TUZ
ÜZERİ İÇİN ÇÖREKOTU



YAPILIŞI:
-SIVI MALZEMELERİ BİR KABA ALIN.ÜZERİNE ŞEKERİ DE EKLEYİN)
-ELİNİZLE HOMOJEN BİR KIVAM ELDE EDİN.
-KATI MALZEMELERİ EKLEYİN.
-UNU DA EKLEDİKTEN SONRA YUMUŞAK BİR POĞAÇA HAMURU ELDE EDİN.
-RESİMDEKİ GİBİ ÖNCE HAMURU MERDANE İLE AÇIN.
-İÇERİSİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞI SÜRÜN VE BIÇAKLA UZUN UZUN PARÇALAR KESİN.
-İÇİNE PEYNİR KOYUN.
-RESİMDEKİ GİBİ KATLAYIP YUVARLAYIN.
-ÜZERİNE AYIRDIĞINIZ YUMURTA SARISINI BİR TUTAM TUZLA KARIŞTIRARAK SÜRÜN.
-200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

AFİYETLE.

Kasım 20, 2014

KARAMELLİ HAVUÇ TOPLARI




MALZEMELER:
*YEDİ-SEKİZ ADET HAVUÇ
*2 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ(340 GR)
*1,5 SU BARDAĞI ŞEKER(ŞEKER MİKTARI SİZE DE KALABİLİR)
*YARIM PAKET KREMA
*1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIM SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

YAPILIŞI:
*HAVUÇLARI RENDELEYİN.
*BİR ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİP PİŞİRİN.HAVUÇLARIN TAMAMEN PİŞMESİ GEREKİYOR.
*BAŞKA BİR YERDE ŞEKERİ YAPIŞMAZ BİR TAVAYA KOYUN.ERİYİP KAHVERENGİ KIVAM ALANA KADAR HİÇ KARIŞTIRMAYIN.TAMAMEN ERİDİĞİNDE KREMASINI EKLEYİN VE TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN.
*ALTINI KAPATIP TEREYAĞINI EKLEYİN.
*PİŞEN HAVUÇLARLA KARAMELİ BULUŞTURUN.
*KARIŞIM SOĞUDUĞU ZAMAN BİSKÜVİLERİNİ ELİNİZLE UFALAYARAK KOYUN.ÇOK UFALAMADAN EKLEYİN.EĞER KARIŞIM ÇOK CIVIK OLURSA BİRAZ DAHA BİSKÜVİ EKLEYİN.
*CEVİZİ DİŞE GELECEK ŞEKİLDE UFALAYIN.KARIŞIMA EKLEYİN.
*YARIM SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİNİ KOYUN.
*DAMLA ÇİKOLATAYI VE TARÇINI EKLEYİP ELİNİZLE KÜÇÜK TOPLAR YAPIN.
HİNDİSTAN CEVİZİNE BULAYIP SERVİS YAPIN.

AFİYETLE..



PAŞA KURABİYESİ



Malzemeler:
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
200 gr tereyağı(oda sıcaklığı)
1 yumurta
1 çay bardağı damla çikolata
vanilya,kabartma tozu
aldığı kadar un
tarçın,pudra şekeri(karıştırılacak)

Yapılışı:
irmik,pudra şekeri,tereyağı,yumurta,çikolata,vanilya,kabartma tozunu bir kaba alın.Ununu yavaş yavaş ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edin.İstediğiniz şekilde şekillendirin.180 dereceli fırında pişirin.(süresini veremiyorum her fırın farklı zamanda pişirir.)
Fırından çıkar çıkmaz tarçın ve pudra şekerine bulayın.Ben çok az tarçına buladım.Siz isterseniz daha bol tarçın kullanabilirsiniz.AFİYETLE..

Kasım 15, 2014

pastane poğacası

selam sevgili takipçilerim.Yeni bir bebek heyecanı evimizin içinde;o yüzden sizlerle çok fazla sohbet edemeden bir an önce tarifime geçmek istiyorum..Bununla ilgili başka bir postumda sizlerle uzun uzun konuşmak istiyorum..

AYRICA ÜRÜN SPONSORUM OLAN KERAMİKA NIN TABAKLARINI KULLANMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR..


MALZEMELER:

*1 SU BARDAĞI SÜT
*1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ(YARISI AYÇİÇEK,YARISI ZEYTİN YAĞI)
*1 PAKET İNSTENT MAYA(TEK KULLANIMLIK OLANLARDAN)
*1 FİSKE ŞEKER
*TUZ
ALDIĞI KADAR UN
*2 YUMURTA BİRİNİN SARISINI AYIRIN
*1 TATLI KAŞIĞI PEKMEZ
*YARIM ÇAY BARDAĞI SU
*SUSAM(ÜZERİ İÇİN)
*KAŞAR PEYNİRİ
*SUCUK

YAPILIŞI:

ÖNCE MAYAYI BİR KABA BOŞALTIN.
ÜZERİNE BİRAZ ILIK SU DÖKÜN.
ILIK SÜTÜ EKLEYİN.ELİNİZLE KARIŞTIRIN.
YAĞINI EKLEYİN.
TUZUNU EKLEYİN.
ODA SICAKLIĞINDA YUMURTAYI KOYUN.
UNUNU EKLEYE EKLEYE KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİN.
HAMURU BİRAZ DA TEZGAH ÜZERİNDE YOĞURUN.
BİR KABIN İÇERİSİNE ALIN VE ÜZERİNİ SIKI BİR ŞEKİLDE KAPATIP YARIM SAAT DİNLENDİRİN.
KABARAN HAMURDAN İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE PARÇALAR KOPARTIP ELİNİZLE AÇIP SUCUK VE KAŞARINI KOYUN KAPATIN.
ÜZERİNE ÖNCE YUMURTA SARISI SONRADA SULANDIRDIĞINIZ PEKMEZİ SÜRÜN.
SUSAMINI DÖKÜN VE 200 DERECELİK FIRINDA NAR GİBİ OLANA KADAR PİŞİRİN..


NOT:ŞİMDİ GELDİ KOMŞUMDAN YENİ ÖĞRENDİĞİM BİR PÜF NOKTASINA..TEŞEKKÜR EDERİM GÜLPERCİM..

FIRINDAN SICAK SICAK ÇIKAN POĞAÇALARIN ÜZERİNİ ÖNCE BİR HAVLU KAĞITLA KAPATIN..ONUN ÜZERİNE DE MUSLUĞUN ALTINDA TAMAMEN ISLATIP SIKTIĞINIZ HAVLUYU SERİN..BAŞKA BİR TEPSİYLE ÜZERİNİ KAPATIN VE SOĞUMASINI BEKLEYİN..BÖYLECE POĞAÇALAR PASTAHANEDEN ALDIĞINIZLA AYNI KIVAMA GELİYOR..DENEYİN  VE FARKI GÖRÜN..AFİYETLE..



Ağustos 21, 2014

SARIMSAKLI DÜĞÜN ÇORBASI-SÜTLÜ ET SOTE-TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI



SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM..SİZLERE BİRBİRİNDEN LEZZETLİ 3 ADET TARİF VERECEĞİM..AKŞAMA GELECEK MİSAFİRLERİNİZ İÇİN HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ GÜZEL BİR MÖNÜ..

YAPILIŞLARI:

İLK YAPMANIZ GEREKEN 750 GR YEMEKLİK KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ ETİ ve EVİNİZDE VARSA BİR PARÇA DA KEMİKLİ KUZU ETİNİ 10 BARDAK SUDA HAŞLAMANIZ..SUYU FAZLA GELİR Mİ DİYE KORKMAYIN ARTAN ET SUYUNU BEN DONDURUCUYA KALDIRDIM..KEMİKLİ ET KOYARSANIZ HAŞLADIKTAN SONRA KEMİKLERİNDEN AYIKLAYIN..


SARIMSAKLI DÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞI:

MALZEMELER:

 5 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı süzme yoğurt yoksa 2 su bardağı yoğurt(ben evde mayaladığım manda yoğurdunu kullandım)
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
tuz(tuzunu çorbanın altını kapatıp ekleyelim lüften)
6-7 adet haşladığınız kuşbaşı eti
3 çorba kaşığı tereyağı
nane
pul biber

YAPILIŞI:

ET SUYUNU TENCEREYE KOYUN SICAK DEĞİLSE KAYNATIN..BAŞKA BİR YERDE YOĞURT-YUMURTA-UN KARIŞIMINI İYİCE KARIŞTIRIN..PÜRÜZSÜZ BİR KARIŞIM OLMALI..KAYNAYAN ET SUYUNA ILIŞTIRARAK İLAVE EDİN.ÇORBA KAYNAYINCAYA KADAR KARIŞTIRMAYI BIRAKMAYIN.KAYNAYAN ÇORBANIN ALTINI KISIN VE SARIMSAĞINI RENDELEYİN..BAŞKA BİR YERDE TEREYAĞINI KIZDIRIN PUL BİBERİ VE NANEYİ EKLEYİN..KARIŞIMI BİRAZ KIZARTIN VE ÇORBANIN İÇİNE İLAVE EDİN..10 DAKİKA KADAR DAHA KAYNATIN VE ALTINI KAPATIP TUZUNU İLAVE EDİN..


SÜTLÜ ET SOTE YAPILIŞI:

MALZEMELER:

Haşladığınız kuşbaşı et(700 gr)
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
6-7 adet domates
7-8 adet yeşil biber
tereyağı(2-3 çorba kaşığı)
zeytin yağı
kekik
karabiber
tuz

YAPILIŞI:

ETİN SUYUNU SÜZÜN SOĞANLARI İÇİNE YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRAYIN.ZEYTİN YAĞI VE TEREYAĞINI  EKLEYİN.SARIMSAĞI İLAVE EDİN.TUZUNU EKLEYİN VE BİRAZ SOTELEYİN.SÜTÜNÜ EKLEYİN VE BİRAZ SUYUNU ÇEKMESİNİ BEKLEYİN.İÇERİSİNE YEŞİL BİBERİ İLAVE EDİN.BİBERLERİN BİRAZ ETLE KIZARMASI GEREK.KIZARAN BİBERLERE KABUĞU SOYULMUŞ DOMATESİ KÜP KÜP DOĞRAYIN..TENCERENİN AĞZI AÇIK ŞEKİLDE PİŞİRMEYE DEVAM EDİN.TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP 10 DAKİKA KADAR DAHA PİŞİRİN BAHARATLARINI EKLEYİP OCAĞIN ALTINI KAPATIN..


TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI:

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
3 çorba kasığı tereyağı
az biraz zeytin yağı
tuz

YAPILIŞI:

PİRİNCİ TUZLU SICAK SUDA 30 DAKİKA BEKLETİN..TENCEREYE BİRAZ ZEYTİN YAĞI KOYUN TEREYAĞINI EKLEYİN..TUZUNU EKLEYİN VE BEKLETTİĞİNİZ PİRİNÇLERİ BOL SUDA YIKAYIP İLAVE EDİN..PİRİNÇLER TANE TANE OLANA KADAR KAŞIKLA ÇEVİRİN.
TANE TANE OLAN PİRİNÇLERE SICAK ET SUYUNU EKLEYİN VE OCAĞIN EN KISIK ATEŞİNE KOYUN..SUYUNU ÇEKEN PİLAVIN ALTINI KAPATIN VE DEMLENDİRİN..KARABİBER İLE SERVİS YAPIN..



Nisan 21, 2014

TAM BUĞDAY UNUNDAN KAYMAKLI POĞAÇA(GERİ DÖNÜŞÜM)


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!

Çok çok çok uzun süredir görüşemiyorduk..Yeni bebekle ilgili yaşamış olduğum ilk ay sıkıntılarım çok şükür bitti.Yemek yapak bir yana,yemeğin kendisini bile görmek istemeyen ben, sonunda tekrar sağlığına kavuştu..Aslında hastalık olarak nitelendirmek yanlış olur böyle mükemmel bir durum hastalık adını alamaz.Neyse ki birkaç aylık küçük sıkıntılardan kurtuldum diyelim..ÇOK ÇOK ÇOK ŞÜKÜR BU GÜNÜMÜZE,RABBİME..
Sizleri,yemek yapmayı,fotoğraf çekmeyi o kadar çok özledim ki anlatamam..Sonunda  cesaretimi topladım ve geçtim makinemin başına..Kolay ve lezzetli bir tarifle başladım..Tadından o kadar eminim ki sizleri de bundan mahrum etmek istemedim..Böyle lezzetli bir poğaçayı s paylaşmazsam haksızlık olurdu..Neyse tekrar hoş geldim,mutlu,umutlu,huzurlu,yeni heyecanlarla geri geldim..

MALZEMELER:

-2 su bardağı tam buğday unu
-buğday unu(tam buğday unundan sonra geri kalan kısmını beyaz undan kullanın)
-150 gr kaymak(bir kutu 200 gr lık kaymak da olur)
-1 çay bardağı zeytin yağı
-2 çay bardağı ılık su
-tuz(damak tadınıza göre)
-1 yumurta beyazı içine,sarısı dışına
-yarım paket tek kullanımlık instent maya
-üzeri için:susam,çörek otu,ay çekirdeği


YAPILIŞI:

-Kuru malzemeleri yoğurma kabına alın.
-Üzerine suyunu,yağını ekleyin ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.
-Beyaz unu yavaş yavaş ekleyin ama tam buğday unun hepsini koyabilirsiniz.
-Tuzunu ekleyin.Yumurtasını koyun.
-Yoğurmaya başlayın.Ne çok sert ne de çok yumuşak bir kıvam elde edin.
-Yoğurma işleminiz bitince üzerini streç film ile kapatın ve bir beze sarın.
-En az 1 saat bekletin.
-Kabaran hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın.
-Üzerilerine yumurta sarısı sürün ve susam,çörek otu ve ay çekirdeği dökün.
-200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

HUZURLA YEMENİZ DİLEĞİ İLE..


                                    KÜRK MANTOLU MADONNA
Pek alelade hiç bir hususiyeti olmayan, her gün etrafımızda yüzlercesini görüp de bakmadan geçtiğimiz insanlardan biriydi. Hayatının bildiğimiz ve bilmediğimiz taraflarında insana merak verecek bir cihet olmadığı muhakkaktı. Böyle kimseleri gördüğümüz zaman çok kere kendi kendimize sorarız: "Acaba bunlar neden yaşıyorlar? Yaşamakta ne buluyorlar? Hangi mantık hangi hikmet bunların yeryüzünde dolaşıp nefes almalarını emrediyor?" Fakat bunu düşünürken yalnız o adamların dışlarına bakarız; onların da birer kafaları, bunun içinde, isteseler de istemeseler de işlemeye mahkum birer dimağları bulunduğunu, bunun neticesi olarak kendilerine göre bir iç alemleri olacağını hiç aklımıza getirmeyiz. Bu alemin tezahürlerini dışarı vermediklerine bakıp onların manen yaşamadıklarına hükmedecek yerde, en basit bir beşer tecessüsü ile, bu meçhul alemi merak etsek, belki hiç ummadığımız şeyler görmemiz beklemediğimiz zenginliklerle karşılaşmamız mümkün olur. Fakat insanlar nedense daha ziyade ne bulacaklarını tahmin ettikleri şeyleri araştırmayı tercih ediyorlar. Dibinde bir ejderhanın yaşadığı bilinen bir kuyuya inecek bir kahraman bulmak, muhakkak ki, dibinde ne olduğu hiç bilinmeyen bir kuyuya inme cesaretini gösterecek bir insan bulmaktan daha kolaydır.



Şubat 19, 2014

PORTAKAL ve LİMON SOSLU İRMİK


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!GÜNÜNÜZ AYDIN OLSUN,SEVDİKLERİNİZ HEP YANINIZDA OLSUN İNŞALLAH..BU GÜN DEĞİŞİK BİR ŞEY YAPTIM..EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ İÇİN PASTA YERİNE İRMİKTEN YENİ LEZZETLER YAKALAMAYA KARAR VERDİM.LİMON ve PORTAKALI BİRLEŞTİRİP ENFES BİR DOĞUM GÜNÜ PASTASI YAPMAYA KARAR VERDİM.DOĞUM GÜNÜ PASTASI İLLA KEKTEN OLACAK DEĞİL YA..SİZLERİ DE BU LEZZETTEN MAHRUM BIRAKMAMAK İÇİN TARİFİME GEÇİYORUM.

İRMİK MALZEMESİ:

*8 çorba kaşığı şeker
*7 çorba kaşığı irmik
*4 su bardağı süt

YAPILIŞI:Bütün malzemeyi bir tencerede karıştırın.Ocağın altını açın ve irmik kıvam alana  kadar pişirin.İrmiğin kıvam aldığını üzerinde büyük büyük delikler olduğunda anlarsınız.En küçük kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve alttan sıkıştırın.Pişen irmik tatlısını kalıbın içerisine dökün.

LİMON ve PORTAKAL MALZEMESİ:

*1 limon kabuğu rendesi
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 portakal suyu
*1 su bardağı su
*2 çorba kaşığı buğday nişastası
*yarım su bardağı şeker

YAPILIŞI:Bütün malzemeyi bir kaba alın ocağın altını açın ve pişirin.Kıvam alması için iyice pişirin.Pişene kadar karıştırmayı bırakmayın.Sos pişince irmiğin üzerine dökün ve soğuması için bekleyin.

AFİYET OLSUN,SEVDİKLERİNİZ HEP YANINIZDA OLSUN.

Şubat 17, 2014

EKMEK ÜSTÜ LAHMACUN


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!

Sizlere çok lezzetli bir tarif vermek istiyorum.Tadı lahmacundan hiç farkı olmadı hatta yedikten sonra da lahmacun gibi hiç rahatsız etmedi.Canınız lahmacun çektiğince hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu enfes tarifi kaçırmayın ve bir yere kaydedin.Ayrına bayat ekmekleri değerlendirmek için bire bir..:)

MALZEMELER:

500 gr kıyma(dana)
3-4 adet domates(BEN DOMATES ve BİBERLER YERİNE YAZDAN HAZIRLADIĞIM MENEMEN SOSUMU KULLANDIM.MENEMEN SOSUNUZ VARSA MUTLAKA ONU KULLANIN.)
3-4 adet yeşil biber(domates az gelirse ilave edebilirsiniz)
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan zeytin yağı
karabiber,kekik,kimyon
bir tutam maydanoz
tuz
ince dilim bayat ekmekler


YAPIM AŞAMASI

*Domateslerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.Biberleri de aynı şekilde ince ince doğrayın.
*Soğanı küçük küçük doğrayın.Sarımsağı rendeleyin.
*Kıymayı ekleyin,salçasını koyun.
*Zeytin yağının içinde tereyağını eritin ve ekleyin.
*Baharatlarını ekleyin.
*Bütün malzemeleri ekleyip,iyice karıştırın.
*Ekmekleri ince ince dilimleyin.
*Lahmacun içini ekmeklerin üzerine sürün.
*Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmekleri yerleştirin ve fırının en üst kısmına tepsiyi yerleştirin.
*250 derecelik fırında pişirin.
*Aynı lahmacun gibi salata ile ya da yeşillikler ile yiyebilirsiniz.

Şubat 12, 2014

aşk truffu


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!
SEVGİLİLER GÜNÜ SEVDİĞİNİZE YAPABİLECEĞİNİZ HEM ŞIK,HEM LEZZETLİ,HEM DE BASİT BİR TARİFE HAZIR MISINIZ?

MALZEMELER:

KEK MALZEMELERİ: 
*3 YUMURTA
*1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
*4 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
*1 ÇAY BARDAĞI SÜT
*1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
*1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
*1 SU BARDAĞI UN
*1 ÇORBA KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI
*KABARTMA TOZU
*VANİLYA

KEKİN YAPILIŞI:

*YUMURTA VE ŞEKERİ BEMBEYAZ OLASIYA KADAR KARIŞTIRIN.
*SIVI YAĞI,SÜTÜ,HİNDİSTAN CEVİZİNİ EKLEYİN.
*UNU,KABARTMA TOZUNU,VANİLYAYI,KAKAOYU VE NİŞASTAYI EKLEYİN.
*BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP BİR KEK KALIBINA DÖKÜN.
*KEK KALIBI ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN KEKİN GÜZEL PİŞMESİDİR.
*180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİN.
*KEKİ FIRINDAN ÇIKARTIP İYİCE SOĞUMASINI BEKLEYİN.
*KEK SOĞUDUĞU ZAMAN ROBOTTA UN KIVAMINA GETİRİN.

TRUFF YAPILIŞI:

1,5 PAKET BİTTER ÇİKOLATAYI,1 ÇORBA KAŞIĞI TERE YAĞINI VE YARIM ÇAY BARDAĞI SÜTÜ BENMARİ USULÜ ERİTİN VE UN KIVAMINDAKİ KEKE DÖKÜN.ELİNİZLE YOĞURUN.YOĞURDUĞUNUZ KEKTEN ELİNİZE BÜYÜK BİR PARÇA ALIN VE ELİNİZLE DÜZLEŞTİRİN,KALP ŞEKLİNDEKİ BİR KALIPLA KESİN VE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLEYEREK SERVİS YAPIN.




Şubat 08, 2014

ARABİATTA SOSLU AŞK MAKARNASI


Malzemeler:
  • 1 paket makarna (BAMYA MAKARNA KULLANDIM)
Arabiatta sos için:
  • 5-6 adet iri domates (kabukları soyulup küp küp kesilmiş.)
  • 1 adet iri kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 4-5 diş ezilmiş sarımsak (zevke göre artırılıp azaltılabilir ama bu sosta sarımsak tadının hissedilmesi gerek)
  •  zeytinyağı
  • 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz(üzeri için)
  • 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 dolu yemek kaşığı salça ve 1 çorba kaşığı ketçap
  • Fesleğen
  • Tuz, bol karabiber
  • 1 su bardağı  kaşar peyniri
  • 1,5 çay bardağı su(makarna suyu)
Yapılışı:
  • Makarnayı içine bir yemek kaşığı tuz ve yapışmaması için göz kararı zeytinyağı kattığınız kaynar suyun içinde diri kalacak şekilde haşlayıp isterseniz soğuk sudan geçirip süzün.(makarna suyunu dökmeyin)
  • Makarna tencerenize bir miktar zeytin yağı ve bir çorba kaşığı tereyağı koyun ve süzdüğünüz makarnaları içerisine atın.1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de makarnanın üzerine dökün.Tuz ve karabiber ekleyin.Kaşar peynir eridiği zaman kalp kek kalıbınıza makarnayı dökün.Kek kalıbınızın alt kısmını koymanıza gerek yok.Servis yapacağınız kabın üzerine kek kalıbınızı koyun ve makarnayı içerisine dökün.
  • Bu arada sosu hazırlamak için geniş ve derin bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra doğranmış domatesleri ilave ederek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Tavadaki karışıma  tuz, karabiber,1 çorba kaşığı salça,ketçabı ve közlenmiş kırmızı biberleri ilave ederek biraz daha kavurduktan sonra 1,5 çay bardağı su ilave edip ateşi kısın ve suyunu çekip sos yoğunlaşana kadar arada karıştırarak pişirin.
  • Şimdi makarna ve sosun birleşmesin.
  • Hazırladığınız yoğun sosu makarnanın üzerine dökün.
  • Ilık şekle gelince kelepçeli kalıbı kaldırın ve servise hazır şekle getirin.

Şubat 05, 2014

TAVUKLU RULO BÖREK




SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!

Malum evde tatilde olunca her gün sizlere yeni tarifler sunabiliyorum.Sabah erkenden kalkıyorum.Ne yapabilirim diye düşünüyorum.Ya da bir gün önceden malzemelerimi hazırlıyorum.İş sadece yemeği yapmak,fotoğraflamak ve yazısını yazmaya kalıyor.Bütün hepsini öyle zevkle yapıyorum ki anlatamam.Hele fotoğraflamak beni en çok eğlendiren kısım oluyor.Bu gün sizlere Tavuklu Rulo Böreği tarifi vermek istiyorum.Ben oldukça lezzetli buldum umarım siz de beğenirsiniz.


MALZEMELER:

2 parça tavuk bonfile göğüs eti
2 adet soğan
1 adet küçük boy garnitür
kekik,karabiber,tuz
tereyağı,zeytin yağı
3 adet yufka

SOS MALZEMESİ:
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytin yağı
2 çorba kaşığı tere yağı

YAPIMI:

-Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytin yağında pişirmeye başlayın.
-Pişen soğanlara 1 çorba kaşığı tere yağı ekleyin.
-Tavuklar küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve pişirin.
-Pişen tavuklara baharatlarını ekleyin.
-İndirmeye yakın küçük boy garnitürü ekleyin ve  hafif sulu oluyor.Suyunu çektirip ocağın altını kapatın.
-Başka bir yerde sos malzemelerini karıştırın.
-Sosa erittiğiniz ve hafif soğuyan tere yağını ekleyin.
-Yufkayı tezgaha  yayın sostan biraz üzerine gezdirin.
-Diğer yufkayı üzerine yayın sostan biraz gezdirin.
-Sosun üzerine biraz(çok değil) tavuklu harçtan yayın.
-En son yufkayı yayın sostan gezdirin.Kalan tavuklu harcı yufkanın her yerine yayın.(SOSUN HEPSİNİ DÖKMEYİN,KALANI PİŞİRİRKEN ÜZERİNE DÖKECEĞİZ)
-Yufkanın kenarlarını hafif içeriye katlayın.
-Sonra yufkayı rulo yapın.
-Rulo olan böreği biraz buzdolabında bekletirseniz daha iyi kesilir.
-Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin.
-Tepsiye yağlı kağıt serin.
-Kesilen parçaları yan yatırın ve tepsiye dizin.
-Kalan sosu üzerine gezdirin.
-200-250 derecelik fırında pişirin.

Şubat 04, 2014

portakallı truff ve keramika'dan gelen cicilerim



                                                                 PORTAKALLI TRUFF

KEK MALZEMESİ:

2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
YARIM PORTAKAL SUYU
1 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI KADAR UN(UNUNU AZAR AZAR EKLEYİN)
KABARTMA TOZU


YAPILIŞI:
YUMURTA ve ŞEKERİ BİR KAPTA İYİCE ÇIRPIN.KALAN MALZEMELERİ DE SIRA İLE EKLEYİN.UNUNU AZAR AZAR EKLEYİN.KIVAMLI BİR KEK HAMURU ELDE EDİN.KEK KALIBINIZI YAĞLAYIN.170 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİN.KEKİN SOĞUMASINI BEKLEYİN.BİRKAÇ GÜN BEKLEYİP YAPARSANIZ KEKİ DAHA GÜZEL UFALARSINIZ.



KEK DIŞINDAKİ MALZEMELER:

-1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
-TADI EKSİK OLURSA PUDRA ŞEKERİ
-YARIM PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
-1 ÇORBA KAŞIĞI TERE YAĞI
-KAKAO
-İÇİNE KOYMAK İÇİN BEYAZ ÇİKOLATALI KARAMELLİ ŞEKERLERDEN KULLANDIM.SİZ FINDIK YA DA İSTEDİĞİNİZ BAŞKA BİR ŞEY KOYABİLİRSİNİZ.
-Üzeri için antep fıstığı


TRUFF YAPIMI:

-Kekinizi rondoda çekin.
-Ufalanan kekin içerisine benmari(tere yağı-bitter çikolata) usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin.
-Keki iyice karıştırın.
-Kekin rengi açık olabilir burada kullanmanız gereken şey kakao
-İstediğiniz miktarda kakaoyu koyun.(2 çorba kaşığı kadar kullandım)
-Tadına bakın ve az gelirse pudra şekeri ekleyin.(3 çorba kaşığı kadar koydum)
-Portakal kabuğunu rendeleyin.
-Elinizle yoğurmaya başlayın.
-İçerisine istediğiniz malzemeyi koyun ve yuvarlayın.
-Üzeri için antep fıstığı ile süsleyin.
-İsterseniz hindistan cevizi de koyabilirsiniz üzerine.Burada süsleme zevkinize kalmış.
                                                              AFİYET OLSUN

     RESİMLERİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ BÜTÜN TABAKLAR KERAMİKA SERAMİĞE AİTTİR..

Orjinal Miracle Blade Bıçak Top Shop'ta sadece 9,90tl ve Ücretsiz Kargo

BU ENFES ÜRÜNE ULAŞMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY SAYFAYA GİRİP ÜRÜNÜ İSTEMEK..




Ömür boyu bilenmesine gerek olmayan %100 ORJİNAL Miracle Blade Çok Amaçlı Dilimleyici Tek Bıçak, 14 Şubat 2014’e kadar ücretsiz kargo fırsatıyla ; 49tl yerine sadece 9,90TL. ÜSTELİK KAPIDA ÖDEME, TEK ÇEKİM HATTA İSTERSENİZ KREDİ KARTINA TAKSİTLE! Fırsatı yakalamak için: http://www.topshop.com.tr/index.asp?tn=productview&pid=2639697&c=160305&search=miracle%20blade


Şubat 03, 2014

1 HAMURDAN 2 TARİF( TUZLU KURABİYE)


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!

Misafirleriniz gelmeden önce ayrı ayrı hamurlar yoğurmak yerine bir hamuru iki farklı şekilde değerlendirebilirsiniz.Kıtır kıtır tuzlu kurabiyeleriniz ile sevdiklerinize sürprizler yapabilirsiniz..Ben yaparken çok eğlendim umarım siz de severek ve beğenerek yersiniz..AĞIZ TADINIZ HİÇ BOZULMASIN..
SEVGİYLE KALIN..

MALZEMELER:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 adet margarin
1 çay bardağı zeytin yağı
1 kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un(ben 1-1,5 su bardağı kadar da tam buğday unu kullandım)
üzeri için çörek otu
peynir(çeşidi size kalmış)
zeytin

YAPILIŞI:
Bütün malzemeyi bir kapta karıştırdım.Kıvamlı bir hamur elde ettim.Hamuru yarım saat beklettim.
Resimdeki gibi önce peynirli olan kurabiyeyi hazırladım.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.Yumurta sürmedim ama siz isterseniz sürebilirsiniz.

Sonra aynı hamurdan aynı şekilde tuzlu kurabiyeler yapmak istemedim.Aklıma gül tatlısı geldi..Bunun zeytinlisini denemek istedim..Resimdeki gibi şekil verdim.

NOT:SİZ İSTERSENİZ HAMURU İKİYE AYIRIP PEYNİRLİ OLAN HAMURUNİÇERİSİNE DEREOTU KOYABİLİRSİNİZ.AKLIMA GELDİ AMA O AN OLMADIĞI İÇİN KOYAMADIM.HAMUR O ZAMAN BAŞKA BİR LEZZETE BÜRÜNÜR.HAMURUN İÇİNE İSTEDİĞİNİZ MALZEMEYİ KOYARAK FARKLI ŞEKİLDE DENEYEBİLİRSİNİZ.

SEVGİLER..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...