Ocak 07, 2013

GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ





BİRAZ ACI,BİRAZ TATLI, BİRAZ MUHABBET,BİRAZ HASRET İLE GEÇTİ AFYON YOLCULUĞUMUZ HEYBEMİZİ DOLDURUP GELDİK ACI VE HASRETLE..BİRAZ ÇARESİZLİĞİ DE EKLEDİK SON ANDA..YEMEK BUNUN NERESİNE SIĞDI DERSENİZ BULDUK İŞTE BİR YERLER VE SIĞDIRDIK..HALAMIN MUHTEŞEM ELLERİNDEN ÇIKAN YEMEKLER;AKLIMDA KALAN GÜZEL TARİFLERLE GELDİM SİZLERE..EMİN OLUN BU YOLCULUKTA BANA MUTLULUK VEREN TEK ŞEY HALAMIN MUTFAĞINDAKİ MİS KOKULU YEMEKLER OLDU..BAŞKA DA BİR ŞEY DE DEMİYORUM..ÜZGÜNÜM..
GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ

malzemeler:
3 yufka
biraz ıspanak(ıspanak pişmiş olacak.soğanla kavurarak pişirin)
2 havuç
peynir(peynir tercihi size kalmış)
zeytin yağı
sos için:

2 yumurta
biraz yoğurt
zeytin yağı
1,5 çay bardağı süt
yapılışı:
yufkanın birini tezgaha serin üzerine biraz sıvıyağ gezdirin.ve
peyniri üzerine serpin.ikinci yufkayı peynirli yufkanın üzerine koyun yine sıvıyağ gezdirin yufkaya ıspanağı koyun bu sefer.3. yufkayı yufkaların üstüne serin ve en son da rendelenmiş havuçları koyun ve rulo yapın böreği.ortadan ikiye keserek buzluğa kaldırın.
ertesi gün keserek fırın tepsisine koyun ve üzerine sos karışımını dökerek pişirin.
(börek buzlukta beklerse daha güzel olur..)

muhteşem karma ve yoğurt soslu tavuk..





kaymaklı ekmek tatlısı,fırın makarna ve yoğurt soslu tavuk..

SOSLU TAVUK MALZEMELER
but ve pirzola karışık 8-9 adet tavuk
3 diş sarımsak
1 soğan
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı zeytin yağı
karabiber,tuz,kekik
tereyağı

bütün malzemeleri karıştırıyoruz soğanı ve sarımsağı da rendeliyoruz..ve beklemesi için buzdolabına kaldırıyoruz,biraz beklerse daha lezzetli oluyor.sonra isteğe göre fırın torbasına koyup pişirebilirsiniz.fırın torbanız yoksa direkt olarak fırın tepsisine de koyabilirsiniz.AFİYETLE..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...