Aralık 26, 2013

BUZLUK KURABİYESİ


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!
Evet evet doğru duymadınız buzluk böreği olur da buzluk kurabiyesi olmaz mı?OLUR-OLDU DA.Neden bu adı koydum çünkü evde fazla gelen kurabiye hamurlarınızı çiğ şekilde buzluğa koyun ve istediğiniz zaman çıkartıp şekil verin ve pişirin.Kurabiyeyi genellikle pişmiş şekilde buzluğa koymayı tercih ediyor herkes ama ben şunu fark ettim mutlaka bir koku işliyor kurabiyenin içerisine..Onun için çiğden koymayı tercih ettim aslında ben bu işi yıllardır yapıyorum ama tarifini koymak bu güne nasipmiş..Geçenlerde bir kurabiye yapmıştım hatırlarsanız eşime dostuma,alt,üst,sağ,sol komşuya herkese dağıtmıştım..Hatta kız kardeşim kurabiye bitmeden tekrar gelip yemek istemişti ertesi gün de yetişememişti...:)Aynı tarifin hamurundan vereceğim;ama siz isterseniz her çeşit kurabiye hamurundan aynı işlemi uygulayabilirsiniz..

MALZEMELER:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı  pudra şekeri
1 çay bardağı buğday nişastası
1 yumurta
Yarım limon kabuğu rendesi
aldığı kadar un
kabartma tozu,vanilya
1 çorba kaşığı fındık ezmesi
üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI:

-Buzdolabından çıkardığınız margarini bıçakla ufak parçalara bölün.(margarinin soğuk olması önemli)
-Bir kaba nişastayı,pudra şekerini,sıvıyağı,yumurtayı,margarini,kabartma tozunu ve vanilyayı koyun.
-Elinizle bu malzemeleri biraz karıştırın.
-Margarinin erimesi için biraz zaman geçmesi gerekiyor.
-Yavaş yavaş ununu ilave edin.
-1 çorba kaşığı fındık ezmesi ekleyin.
-Limon kabuğunu rendeleyin.
-Margarin de bu arada elinizde şekil almaya başlayacak.
-Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
-Kurabiye hamurunuzun biraz dinlenmesi için buzdolabına koyun.
-Dinlenen hamurdan küçük küçük parçalar alın ve yuvarlayın.
-170 derecelik fırında üzeri  pişirin.
-Fırından çıkınca isterseniz sıcak sıcak pudra şekerini serpin ve servise hazır şekle getirin.Ben bu sefer pudra şekeri serpmedim.

SEVGİLER..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...