MALZEME LİSTESİ
1 KİLO SÜT
8 KAŞIK İRMİK
10 KAŞIK ŞEKER
1 LİMON RENDESİ
VANİLYA,
GÜL SUYU
SÜSLEMEK İÇİN:
MUZ
ÜZÜM
TARÇIN
CEVİZ
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI:
-SÜTÜ BİR KABA ALIN.
-ÜZERİNE İRMİK VE ŞEKERİ EKLEYİN.
-LİMON KABUĞUNU RENDELEYİN..
-KAYNAMASI İÇİN ALTINI AÇIN VE PİŞİRİN.
-GÖZ GÖZ OLUNCA PİŞMİŞ DEMEKTİR.
-İNDİRMEYE YAKIN VANİLYAYI EKLEYİN.
-SERVİS EDECEĞİNİZ KABIN ALTINA BİRKAÇ DAMLA GÜL SUYU DÖKÜN.
-TATLIYI DA GÜL SUYUNUN ÜZERİNE DÖKÜN.
-İSTER RESİMDEKİ GİBİ İSTERSE SİZİN GÖNLÜNÜZ NASIL İSTERSE O ŞEKİLDE SÜSLEYİP.SOĞUK OLARAK SERVİS YAPIN..
AFİYETLE..