Mart 28, 2015

TAHİNLİ ÇITIR RULOLAR


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM.GÜZEL VE ÖZEL BİR TARİF İLE SİZLERLEYİM.HEM LEZZETLİ HEM DE BASİT BİR TARİF OLAN KENDİLERİ EMİNİM Kİ SİZİLERDEN TAM NOT ALACAK..

MALZEMELER:

BAKLAVA YUFKASI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI TAHİN
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ (TAHİNİNİZ KOYU İSE EKLEYİN)
1,5 SU BARDAĞI CEVİZ
1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞI



YAPILIŞI:

ÖNCE TAHİN KOYU İSE YAĞ İLE AÇINIZ.
BAKLAVA YUFKASINI 1 KAT TEZGAHA SERİNİZ.
İÇERİSİNE ÇOK AZ TEREYAĞI SÜRÜNÜZ VE İKİNCİ YUFKAYI ÜZERİNE KAPATINIZ.
YUFKANIN ÜZERİNE ÖNCE TAHİNİ FIRÇA YARDIMI İLE SÜRÜNÜZ.
ÜZERİNE DİŞE GELECEK ŞEKİLDE ÇEKTİĞİNİZ CEVİZLERİ SERPİNİZ.
EN ÜSTÜNE DE BOLCA ŞEKER SERPİP YUFKAYI SIKI BİR ŞEKİLDE SARINIZ.
RULO ŞEKLİNDE OLAN YUFKAYI İSTEDİĞİNİZ BOYUTTA KESİNİZ.
İSTERSENİZ YUFKAYI YARISINA KADAR DA SARARAK İNCE BİR RULO YAPABİLİRSİNİZ.
FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİNİZ VE KESTİĞİNİZ RULOLARI TEPSİYE YERLEŞTİRİNİZ.
ÜZERİNE TEREYAĞI SÜRÜNÜZ.
ŞEKER SERPİNİZ VE 180 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİNİZ.

BAKLAVA YUFKASININ ADEDİNİ VERMİYORUM.MALZEMENİZ BİTENE KADAR YAPABİLİRSİNİZ.

                                                AFİYETLE..

                                                  RESİM İNTERNETTEN ALINTIDIR



KURU REYHANLI PATATES SALATASI ve KÖZLENMİŞ BİBERLİ PATLICAN SALATASI






KURU REYHANLI PATATES SALATASI:

MALZEMELER:

4-5 adet patates
2-3 dal yeşil soğan
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı mayonez
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı kadar kuru reyhan
karabiber
zeytin yağı
tuz
kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

1 adet soğanı yarım ay biçiminde doğrayın, 1 çorba kaşığı zeytin yağında hafif öldürün.
Patateslerinizi bol tuzlu suda kabuklarını soymadan haşlayın.
Haşlanan patatesleri soyun ve büyük büyük doğrayın.
Hafif öldürdüğünüz soğanları ekleyin.
Maydanoz ve yeşil soğanını ekleyin.
Kuru reyhanını ufalayın.
Kalan baharatları ekleyin.
Bir kabın içerisinde mayonez ve 3-4 çorba kaşığı zeytin yağını karıştırın ve patatese ekleyin.
Tuzunu ilave edin ve servis tabağına yerleştirin.



KÖZLENMİŞ BİBERLİ PATLICAN SALATASI

MALZEMELER:

4-5 adet kırmızı biber
5-7 adet patlıcan
zeytin yağı
karabiber
limon
çok az sirke

YAPILIŞI:

Önce kırmızı biberleri ister fırında ister ocak üzerinde közleyin.
Patlıcanları alacalı soyun.
Tuzlu suda bekletin.
Küp küp doğrayıp zeytin yağında kızartın.
Ilıyan patlıcanların üzerine isteğe göre biraz limon biraz da sirke ekleyin.
Bol karabiber serpin ve servis kabına alın.
Üzerine de közleyip kabuklarını soyduğunuz kırmızı köz biberi tuz ile tatlandırıp koyun.
Yerken ikisinden de tabağınıza alın ve karıştırın.
Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt da ilave edebilirsiniz.


MASAMDA AYRICA OLAN İKRAMLIKLARIM


PATLICAN SALATASI
PASTAHANE POĞAÇASI(PEYNİRLİ ve ÇEMENLİ)
PATATES SALATASI
KARAMELLİ HAVUÇ TOPLARI
YAZ PASTASI
DOMATESLİ BİBER KIZARTMASI

Mart 22, 2015

kuğu kurabiye(kurabiye kalıbı kullanmadan)



MALZEMELER:

1 yumurta
yarım su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı(yoksa margarin)
1 fincan ayçiçek yağı
1 fincan hindistan cevizi
1 kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
göz için damla çikolata


YAPILIŞI:
-Yumurtayı bir kaba kırın.
-üzerine irmiği,pudra şekerini,hindistan cevizi,ve yağını ekleyin.
-elinizle şöyle bir karıştırın.
-sonra oda sıcaklığında olan tereyağını ekleyin.
-kabartma tozunu,vanilyayı ekleyin.
-aldığı kadar un ile yoğurun.
-Yaptığınız hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
-Hamurdan parçalar koparın merdane yardımı ile açın.
-Su bardağı ile bir parça kesin.
-Yuvarlak olan hamuru ikiye katlayın.
-Hamurun yuvarlak olmayan kısmını resimdeki gibi kesin.
-Kestiğiniz ilk parçayı katlayın.Burası kafa kısmı olacak.
-Damla çikolatadan gözünü yapın ve 150 derecelik fırında pişirin.
-Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.



NOT:Büyüklü küçüklü kuğular için su bardağı,çay bardağı ve bir adet kase kullandım..

AFİYET OLSUN..

Mart 16, 2015

YOK YOK KURABİYESİ(ATOM KURABİYE)


YOK YOK KURABİYESİ(ATOM KURABİYE)
HAMUR MALZEMESİ:
1 paket margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
aldığı kadar un
kabartma tozu
vanilya
DOLGU MALZEMESİ:
1 adet elma
3 çorba kaşığı kuru üzüm
5 adet kuru incir
4-5 adet hurma
1 avuç ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı tahin
1 çay bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
pekmez
ceviz
yumurta beyazı

HAMURUNUN YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında olan margarini yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvı yağ ve yoğurdunu ekleyin. Elinizle hepsini önceden bir karıştırın.
Kalan malzemeleri de ekleyip ununu eklemeye başlayın.
Ununu azar azar ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp hamuru elinizle genişçe açın ve hazırladığınız harçtan bol şekilde doldurun.
Önce yumurta beyazına sonra da cevize bulayıp 180 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak bütün kurabiyelerin üzerine tek tek 2 çay kaşığı pekmezi dökün.
DOLGU MALZEMESİNİN YAPILIŞI:
Elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Tarçını ekleyin.
İnciri, hurmayı küp küp doğrayın.
Cevizi dişe gelecek şekilde küçültün.
Şekeri, üzümü ve bir çay bardağı suyu da ekleyerek pişirin.
10-15 dakika pişen harcı soğutun ve tahini ilave edin.

Mart 08, 2015

KALBİM KURABİYESİ

Kalbim Kurabiyesi(Ağızda Dağılması Garanti) Tarifi'nin Malzemeleri
250 gr tereyağı(1 paket)(oda sıcaklığında)
1 yumurta sarısı içerisine
2 çay bardağı buğday nişastası
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için hindistan cevizi
Kalbim Kurabiyesi(ağızda Dağılması Garanti) Tarifi'nin Yapılışı
Bütün malzemeler oda sıcaklığına getirildikten sonra;
Tereyağı, yumurta ve şekerler bir kap içine alınır.
El ya da mikser yardımı ile karıştırılır.
Nişasta, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu eklenir.
Yavaş yavaş un ilave edilerek yoğurulur.
Yoğrulan hamur buzdolabına konur.
20-30 dakika bekletilir.
Hamur tezgaha alınır ve açılır. (Hamur 2 yağlı kağıt arasında da açılabilir)
Hamur açıldıktan sonra kalp kurabiye kalıbı ya da istediğiniz bir kalıp yardımı ile açılıp şekil verilir.
Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
Bütün kurabiyelerin üzerine hindistan cevizi serpilir ve fırına verilir.
Kurabiyeler 170-180 derece arasında 15-20 dakika pişirilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...