Şubat 12, 2013

PIRASALI PİZZA


MALZEMELER:

Yarım kilo pırasa
4 yumurta
yarım su bardağı galeta unu
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
zeytin yağı
aldığı kadar un(çavdar,kepekli,tam buğday)seçim sizin
1 paket kabartma tozu
beyaz peynir
üzeri için kaşar peyniri
tuz,karabiber
sucuk


YAPILIŞI:
pırasaları doğrayın ve zeytin yağında kavurun..kavrulunca altını kapatın ve tereyağını ilave edin..soğuması için bekletin..
başka bir yerde diğer malzemeleri karıştırın ve kek kıvamına gelecek şekilde un ilave edin..beyaz peyniri koymayın..pırasaları da içine ekleyin yağlı kağıdı serin ve borcama dökün..üzerine beyaz peyniri serpiştirin ve sucukları yerleştirin.200 derece fırında pişirin..indirmeye yakın kaşarını koyun servise hazır bile..

mantarlı bulgur pilavı ve tavuk dürüm kardeşliği



MANTARLI BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:
yarım kilo mantar
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
zeytin yağı,tuz,karabiber,tereyağı

YAPILIŞI:

mantarları küp küp kıyın soğanları doğrayın ve ikisini önce güzelce kavurun kavurma işlemine suyu çekilen ikiliden sonra zeytin yağı ve tereyağ da eşlik etsin unutmayın..karabiber ve tuzu da dahil edilerek..:)))))))..birlikte yapmamızın sebebi lezzetleri birbirine geçsin..ben soğan ve kıymayı da böyle kavururum.mantarlar kavrulunca bulgurunu ekleyin ve bulgur ölçünüz ne ise onun iki katı sıcak su ilave edin..yani dört bardak olacak bu ölçülere göre değil mi arkadaşlar? :))))))))))))))suyu çekilince altını kapatalım mı hazır arkadaşlar..

şimdi tavuk dürümde sıra ben bunu bütün tavuktan yaptım bütün tavuğu içine yarım limon bir adet soğan birkaç sarımsak karabiber ve tuz atarak düdüklüde haşladım..haşlanan tavuğu elimle didikledim ve sadece et kısımlarını aldım..kemiklerini istemem..tavaya sadece tereyağı koydum ve tavukları hafif kızarttım..içine biraz kekik ,fesleğen,karabiber,tuz koydum ve biraz daha vakit geçirdim onlarla..hazır hazır dürümümüz az kaldı..hazır lavaşların içine bu hazırladığım harçtan koydum iki dilimde kalın kaşar peyniri ekledim ve sardım..tost makinesinde kaşarlar eriyinceye kadar tuttum ve bulgur pilavımı ortaya koyarak resimdeki gibi servis yaptım..BEN TADINA DOYAMADIM UMARIM SİZ DOYARSINIZ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...