Eylül 19, 2013

KEK KALIBINDA SOSLU MAKARNA


lezzetli,şık,basit ve enfes bir tarif sizleri bekliyor.

MALZEMELER:

1 paket makarna(en yarısını kullandım)
1,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 su bardağı kaşar peyniri
tereyağı,zeytin yağı,tuz,karabiber


YAPILIŞI:
-makarnaları tuzlu suda yarı pişmiş olarak haşlayın.
-başka bir kapta biraz zeytin yağı döktüğünüz kaba ununuzu koyun ve kavurun.
-un hoş bir koku alınca soğuk sütünü ilave edin.
-kıvamlı bir sos olasıya kadar pişirin.
-altını kapatın kaşar peynirini ilave edin.
-haşlanan makarnaları da sosa ilave edin.
-istediğiniz bir kek kalıbını tereyağ ile kaplayın..
-makarnayı bu kek kalıbına dökün ve üzeri kızarana kadar pişirin.
-kızama işlemini çok tutmayın fırından çıkarmaya yakın biraz daha kaşar dökün.
-peyniriniz eriyince fırından çıkarın.
-bir tabağı kek kalıbının üzerine kapatın ve ters çevirin..

AFİYETLE..


                                             
                                
                                                                       

fırında limonlu tavuk



malzemeler:

1 bütün tavuk
3 diş sarımsak
limon
karabiber,kekik
tuz
soya sosu
tereyağı

yapılışı:

-tavuğu bir kaba alalım.
-üzerine bir limonun kabuğunu rendeleyelim.
-sarımsağını rendeleyelim.
-karabiber,tuz ve soya sosunu ilave edip bütün malzemelerle tavuğu iyice kaplayalım.
-tereyağını da elimizle alıp tavuğun her tarafına sürelim.
-terayağından tavuğun içine de koyalım.
-bıçakla üzerine delikler açıp oralara sa sosun girmesini sağlayalım.
-fırın poşetine koyup 250 derecede üzeri nar gibi olasıya kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
AFİYETLE YİYELİM..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...