Kasım 03, 2013

şekerpare



MALZEMELER:

2 yumurta
yarım su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı
1 fincan zeytin yağı
1 fincan hindistan cevizi
1 kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un
üzeri için fındık

ŞERBETİ İÇİN:

3,5 bardak şeker
4 bardak su
limon kabuğu


YAPILIŞI:
-Yumurtaları bir kaba kırın.
-üzerine irmiği,pudra şekerini,hindistan cevizi,ve zeytin yağını ekleyin.
-elinizle şöyle bir karıştırın.
-sonra oda sıcaklığında olan tereyağını ekleyin.
-kabartma tozunu,vanilyayı ekleyin.
-aldığı kadar un ile yoğurun.
-hamur yoğurma işleminiz bitince elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerine fındık koyup,
-180 derecelik fırında nar gibi olacak şekilde pişirin.

ŞERBETİ İÇİN:
-şeker ve suyu karıştırıp kaynatmaya başlayın,
-içine bir parça limon kabuğu ekleyin.
-kaynara çıkınca 15 dakika kaynatın.

Ben bu tatlıyı bir gece önceden yapmayı tercih ediyorum.neden derseniz şerbeti içine daha güzel işliyor..Şerbeti de şekerpareleri de ılık olacak..hatta ikisi de soğuk olabilir..

                                                         *AFİYET OLSUN*



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...