Şubat 10, 2013

kahvaltı ve peynirli otlu poğaça


  
peynirli otlu poğaça

malzemeler:
1 paket tek kullanımlık maya
1 fincan yoğurt
1 su bardağı sıcağa yakın süt
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
istenilen miktarda beyaz peynir
1 adet kesme şeker
1 fincan zeytin yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
aldığı kadar un
tuz

yapılışı:
-bir kaba bir yumurta ve bir yumurta beyazını koyalım.kalan sarıyı poğaçanın üzerine süreceğiz.
- sıvı malzemeleri yumurta kabına koyalım ve elimizle karıştıralım.
-kuru malzemeleri de başka bir kapta elimizle karıştıralım.
-sonra iki malzemeyi birleştirelim.
-aldığı kadar un ekleyelim.
-mayalanması için üzerini bir bezle kapatalım ve 1 saat bekleyelim.
-hamur kabarınca istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
-üzerilerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişirelim.



   
   biber kızartması
  
   fasulye turşusu kavurması

    şerbetli kurabiye





2 yorum:

  1. hepsı cok guzel yanılmıyorsam tursu kavurmasımı o

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim..sen de öyle emek veriyorsun..evet selmacım turşu kavurması tariflerini yazamadım daha..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...