evet evet gerçekten orijinal bir Fransız brownie tarifidir..Fransızlar başkalarına tarif vermek konusunda çok ketumlarmış..Kayınvalidem görümcenin düğünü için Amerika ya gittiğinde bu lezzetli brownie tarifini görümcemin arkadaşı sevgili Marie PIERRE den almış..Ben de ilk yediğim andan itibaren bu kekin müdavimi oldum neredeyse her gün yapar duruma gelmiştim bir ara..neyse ki kendimi frenledim ta ki Mutfak Keyfi ekibi evime geldiği güne kadar..Nur VİRAL hanım da keki çok çok beğendi ve tarifini aldı..Artık bu kadar girizgah yeter değil mi bu yazı için?
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ(iki parmak eksik)
1 su bardağı yarısı un yarısı buğday nişastası karışımı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 fiske tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 paket antepfıstıklı bitter çikolata
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
yarım su bardağı süt
YAPIMI:
-Önce yumurtaları şekerle krema kıvamı olana kadar çırpalım..
-Yağını ekleyelim
-Unu,kakaoyu,vanilini,kabartma tozunu elekten geçirerek keke ilave edelim..
-Karışımı 24 cm genişliğinde kelepçeli bir kalıba altına yağlı kağıt koyarak dökelim..
-170 derecelik fırına koyalım ve pişirelim..
-Başka bir yerde çikolatayı benmari usulü eritelim..eriyen çikolataya sütü ve tereyağını ilave edelim..
-Kek fırından çıkınca kürdanla üzerine delikler açalım.
-Çikolatayı sıcak kekin üzerine dökelim ve ılık olarak servis yapalım..
AFİYETLE,MUHABBETLE YİYELİM..