Kasım 21, 2013

KAŞARLI PIRASALI BÖREK


MALZEMELER:

3 adet yufka
yarım kilo pırasa
100 gr kaşar peyniri
50 gr beyaz peynir
zeytin yağı
tere yağı
karabiber

SOSU İÇİN

1 su bardağı süt
yarım çay bardağı zeytin yağı
3 adet yumurta

YAPILIŞI:
-Pırasaları ince ince doğrayın ve zeytin yağında kavurun.
-Kavrulan pırasaya 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.
-Karabiberini ve tuzunu ekleyin.
-Ocağın altını kapatıp,kaşar peynirini rendeleyin.
-Beyaz peynirini ekleyin.
-Yufkaları tepsiye yerleştirin.
-Orta yerine gelince harcını koyun.
-Kalan yufkayı üzerine didikleyin.
-Böreğinizi nasıl bölmek istiyorsanız,öyle bölün.
-Kesilen böreğin sosunu karıştırıp dökün.
-Kesmemizin sebebi sosun içerisine işlemesi için.
-Üzerine çörek otu ve kırmızı biber döküp;fırına verin.
-250 derecede üzeri nar gibi olana kadar pişirin.


damla sakızlı çikolatalı pasta



KEK MALZEMESİ:

3 yumurta
yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı damla çikolata
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
vanilya
kabartma tozu
aldığı kadar un

KEK YAPILIŞI:

-Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
-Damla çikolatayı robottan geçirip ekleyelim.
-Un hariç diğer malzemeleri de koyalım ve ununu az az ilave edelim..kıvam alınca kelepçeli kalıba dökelim.
-Kelepçeli kalıp olarak 20-22 cm olanı kullandım..Altına yağlı kağıdı kesip kelepçeli kısmından sıkıştırdım..
-150 derecede pişirdim.

KREMA MALZEMESİ:(krema biraz fazla oluyor siz malzemeyi azaltabilirsiniz)
1 kilo süt
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1yumurta sarısı
1 kutu krema
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 adet damla sakızı

KREMA YAPILIŞI:

SÜT,ŞEKER,NİŞASTA,UN ve YUMURTA SARISINI BİR TENCEREYE ALIN VE PİŞİRİN..İNDİRMEYE YAKIN DAMLA SAKIZINI EKLEYİN.SOĞUDUĞU ZAMAN 1 PAKET KREMA VE VANİLYAYI İLAVE EDİN..LEZZETLİ KREMAMIZ HAZIR..

ÇİKOLATA SOSUNUN HAZIRLANMASI:
1 kutu kremayı eritin..kaynama noktasına gelince ateşten alın altını kapatın.1 paket bitter çikolatayı kremanın içine atın ve erimesini bekleyin.Eriyen sosu kekin arasına ve üzerine süreceğiz.


PASTANIN HAZIRLANMASI:
-Kekimizi bir gün önceden hazırlayın ki kesmesi kolay olsun.
-Kekimizi ortadan ikiye kesin.
-Hazırladığınız çikolatalı sosun yarısını kekin üzerine dökün.
-Damla sakızlı kremayı sosun üzerine sürün.
-Arasına dişe gelecek şekilde dövdüğünüz fındık parçalarını serpiştirin.
-Kekin diğer kısmını üzerine kapatın.
-Çikolatalı sosun kalan kısmını dökün.
-Kremayı ben sadece resimdeki gibi ortasına yuvarlak şekilde koydum.
-Bisküviler ile süsledim.Siz daha farklı şekilde süsleyebilirsiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...