SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,
Sizlere bugün enfes mi enfes bir tarif vereceğim..ister komşu günlerinde,ister akraba ziyaretlerinde,ister doğum günlerinde,ister davetlerde,isterse benim gibi okula arkadaşlarınıza takdim edebilirsiniz..lezzet garantidir,onaylıdır..
MALZEME LİSTESİ
5 adet yufka
yarım kilo kıyma(dana kıyması)
4 adet büyük boy soğan
1 bağ maydanoz
1 büyük çay bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı ceviz
bol tereyağı
bol zeytin yağı
4-5 çorba kaşığı yoğurt
karabiber
1 kahve fincanı su
YAPIM AŞAMASI
-Soğanları ince doğrayalım ve 7-8 çorba kaşığı zeytin yağı koyarak;yağda kavuralım.Tuzunu da bu aşamada ekleyelim.
-Kavurma işlemi devam ederken kıymasını ilave edelim.
-Kavurma işleminin bitimine yakın 3-4 çorba kaşığı tereyağı ilave edelim.
-Tereyağı ile de kavurmaya devam edelim.
-Kavurma işlemi bitince dişe gelecek şekilde dövülmüş cevizimizi,karabiberini ekleyelim.
-Bulgurunu ekleyelim ardından 1 fincan su koyalım ve hafif suyunu çektirelim.
-Su koymamızın amacı bulgurun pişmesini sağlamaktır.
-Ocağın altını kapatalım ve ince ince kıydığımız maydanozu ilave edelim.
-Soğumasını bekleyelim.
-1 yufkayı sekize bölelim.
-Soğuyan harçtan içine dolu dolu bir yemek kaşığı koyalım.
-Resimdeki gibi katlayalım.Katlama şekli sizin isteğinize göre değişir.Farklı şekilde katlamak isterseniz de olur.
-Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
-Katlama işlemi bitince böreklerin üzerine yoğurt ve zeytin yağından yaptığımız harcı sürelim.
-200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.