Eylül 02, 2013

bulgurlu biber dolması


canım biberlerim,yeşil biberlerim,minik biberlerim sizleri en sonunda dolma yapmak için kullandım..önce nazikçe çekirdeklerinizi çıkardım,sonra hepinizi bir bir yıkadım..sonra o değerli kıymalı bulgurlu içinizi hazırladım..altınıza salçayı terayağda kavurup koydum ve son olarak da içlerinizi doldurup sizleri kaynattım..afiyetle yenmek için hazırsınz artık...

MALZEMELER:
200 gr kıyma
1 kilo yeşil biber
3 adet soğan
yarım demet maydanoz
bir tutam taze nane(yoksa kuru nane de olur)
1-5 su bardağı ince  bulgur
2 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
zeytinyağı,tereyağı
tuz


YAPIM AŞAMASI:
-soğanları yemeklik doğrayalım ve bol zeytin yağında kıyma ile birlikte pişirelim..
-tuzunu da ilave edelim.
-salçasını ekleyelim ve kavuralım.
-kavurma işlemi bitince bulgurunu ekleyelim.
-bulgurlu içe sıcak su ekleyerek hafif bulgurun pişmesini sağlayalım
-baharatlarını ekleyelim.
-altını kapaım ve maydanozu,naneyi ilave edelim.
-soğuduktan sonra biberlerin içlerini dolduralım.
-pişireceğimiz tencerenin altına bir kaşık domates salçası ve bir çorba kaşığı tereyağı koyup dağlayalım..
-dolmaları bu dağlanmış salçanın üzerine dizelim üzerine su ekleyelim.
-dolmaları kaynatalım..kaynamaya başlayınca altını kısalım,pişmesini bekleyelim..
AFİYET OLSUN..


ayranlı poğaça



evet evet doğru duydunuz evde süt ve yoğurt bulamayan ben ayrandan da olur canım diyerek deneme yanılma yöntemini kullandım..pek ala da oldu hem de çok güzel ve hafif oldu..çayın yanına çıkarabileceğiniz,sabah kahvaltısına koyabileceğiniz bir tat oldu.. sizin de beğeneceğinizi umarak bu yeni tarifimi gururla sunarım..



MALZEMELER:
1 kutu küçük ayran(ıoda sıcaklığında olsun)
yarım paket tek kullanımlık maya
1 paket kabartma tozu
1 fincan zeytin yağı
50-60 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı sıcağa yakın su
1 adet kesme şeker
tuz
aldığı kadar un(ben yine kepekli undan da bir miktar kullandım)


YAPIMI:
-sıvı olan bütün malzemeleri bir kaba alın..
-üzerine maya ve kabartma tozunu dökün
-kesme şekerini ekleyin..
-yumurtasını kırın ve yağlarını ekleyin..
-ununu azar azar ekleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığına getirin..
-hamurun dinlenmesi için başka bir yere alın ve üzerini bir bezle kapatın..
-kabaran hamurdan istediğiniz miktarda ve istediğiniz şekilde parçalar kopararak tepsiye dizin.
-üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verin.
-200 derecelik fırında pişirin..
AFİYET OLSUN..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...