MALZEMELER:
TAVUK İÇİN MALZEMELER:
1 kilo kemiksiz but
2 tane soğan
3-4 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
fesleğen,kekik,karabiber,tuz
soya sosu
1 tatlı kaşığı sirke
zeytin yağı,tereyağı
tavukları jülyen doğrayın..soğanları yarım ay şeklinde kesin ve tavaya alın suyu çekene kadar pişirin..suyu çekilince yağlarını ilave edin biberinin koyun baharatlarını dökün ve karıştırın..indirmeye yakın biraz soya sosu ve sirkesini ilave edip bir kenara alın.
SOS İÇİN MALZEMELER
4 közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 su bardağı süt(soğuk olsun)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağına yakın kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytin yağı
karabiber,tuz
önce yağ ile unu kavurun közlenmiş biber ve patlıcanları ilave edin.soğuk sütü ekleyin ve üstün çekilmesinin bekleyin.indirmeye yakın da kaşar peynirini ilave edip karabiberini ve tuzunu ekleyip altını kapatın.
HAZIRLADIĞIMIZ İKİ MALZEMEYİ DE SICAK OLARAK SERVİS YAPIN..SERVİS SUNUMU SİZİN ÖNERİNİZE KALMIŞ..AFİYETLE SEVDİKLERİM..