Aralık 17, 2014

tatlı lokum




Memleketimin kokusu geldi burnuma haşhaşı görünce..Bizim oralarda tuzlusu yapılır;ama ben tatlısını denemek istedim iyi ki de denedim..Mükemmel bir lezzet oldu.Afiyetle yemeniz umuduyla..

MALZEMELER:

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağı
1 çorba kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı şeker
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un
Açmak için sıvı yağ ve tereyağ karışımı

ARA MALZEMESİ İÇİN:
1 su bardağı yağla açılmış haşhaş(sıvı şekilde olsun)
1,5 su bardağı şeker(TATLI SEVERLER YARIM SU BARDAĞI DAHA EKLEYEBİLİR)
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı tahin
Şeker hariç bütün malzemeyi karıştırın.

HAZIRLANIŞI:

Hamur için bütün malzemeler karıştırılır ve 1 saat bekletilir.Kabaran hamur ikiye ya da üçe bölünür.ilk parçayı hazırlamak için elinizi tereyağ ve sıvı yağlı karışıma sokun ve hamuru ince bir şekilde açın.Ara malzemesini şeker hariç sürün.istediğiniz miktarda şekeri ara malzemenin üzerine serpin.Ben tatlı sevdiğim için biraz bol şeker serptim.Hamuru rulo yapın ve ikişer parmak kalınlığında kesin.Dik bir şekilde tepsiye koyun.Kalan diğer hamurları da aynı şekilde yapıp 180 derecelik fırında(benim fırınım 200 derecede pişiriyor) üzeri nar gibi olana kadar pişirin.



çikolata ve portakallı tart kek



İkinci tart kek denemem bu sefer başarı ile sonuçlandı.

ÇİKOLATA ve PORTAKALLI TART KEK

MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 portakal kabuğunun yarısı içine yarısı üstüne(rende)
vanilya
kabartma tozu
25 gr kakao(2 çorba kaşığı kadar..rengine göre ayarlayın)
tereyağı

ÜSTÜ İÇİN:
1 kutu sıvı krema(200 gr)
1 paket bitter çikolata(80 gr)
portakal kabuğu rendesi

YAPIM AŞAMASI:
-yumurta ve şekeri iyice çırpın
-un,kakao,vanilya,kabartma tozunu iyice karıştırın.
-karışıma yağ ile birlikte ekleyin.
-portakal kabuğunu rendeleyin.
-24-26 cm çapında bir tart kalıbını bol tereyağı ile yağlayın.
-hazırladığınız karışımı yağlı tart kalıbına dökün.
-180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin(pişme süresi fırından fırına değişebilir)

ÜST MALZEMESİNİN HAZIRLANIŞI:
-Kremayı bir kaba alın ve kaynamadan ısıtın.
-ısınan kremaya çikolatayı ekleyin ve erimesini sağlayın.
-fırından çıkan kekin üzerine dökün.
-onun üzerine de portakal kabuğu rendeleyin.
-tart kekiniz yemeğe hazır.AFİYETLE..

Aralık 01, 2014

sunum örnekleri

Evde çocuklarınıza zevkle hazırlayacağınız bir tabak önerisi..kızgın kuşlar tabağı..





                                                   Misafirleriniz için başka bir sunum önerisi daha lalezar


örgü poğaça

MALZEMELER:

1,5 SU BARDAĞI SÜT(ILIK)
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ(BEN ZEYTİN YAĞI KULANDIM)
YARIM SU BARDAĞI SICAĞA YAKIN SU
1 YUMURTA (SARISI ÜSTÜNE)
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET TEK KULLANIMLIK MAYA(INSTENT)
ALDIĞI KADAR UN
TEREYAĞI(İÇİNE SÜRMEK İÇİN)
TUZ
ÜZERİ İÇİN ÇÖREKOTU



YAPILIŞI:
-SIVI MALZEMELERİ BİR KABA ALIN.ÜZERİNE ŞEKERİ DE EKLEYİN)
-ELİNİZLE HOMOJEN BİR KIVAM ELDE EDİN.
-KATI MALZEMELERİ EKLEYİN.
-UNU DA EKLEDİKTEN SONRA YUMUŞAK BİR POĞAÇA HAMURU ELDE EDİN.
-RESİMDEKİ GİBİ ÖNCE HAMURU MERDANE İLE AÇIN.
-İÇERİSİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞI SÜRÜN VE BIÇAKLA UZUN UZUN PARÇALAR KESİN.
-İÇİNE PEYNİR KOYUN.
-RESİMDEKİ GİBİ KATLAYIP YUVARLAYIN.
-ÜZERİNE AYIRDIĞINIZ YUMURTA SARISINI BİR TUTAM TUZLA KARIŞTIRARAK SÜRÜN.
-200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

AFİYETLE.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...