SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,
İyi olmanızı umut ediyorum.Birgün canınız un helvası isterse ve tadını tutturma konusunda zorluk yaşarsanız,mutlaka bu tarifi deneyin derim;çünkü lezzetinden son derece emin olduğum bir tarif ile karşı karşıyayız.Tahini biraz daha fazla koysam lezzeti sanırım yıkılırdı.O yüzden size kafamdaki tahini bir tık daha arttırarak veriyorum ki o yoğun kıvamı siz de yakalayın.Böyle diyerek tarifime geçmek istiyorum.
MALZEMELER:
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2 küçük çay bardağı tahin(en küçük çay bardaklarından ben 1 adet kullandım ama 2 çay bardağını kaldırırdı.
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı pekmez
2 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz.
YAPIM AŞAMASI
Öncelikle tavaya sıvıyağı alın.
Üzerine tereyağını ekleyip eritin.
Eriyen yağın üzerine unu ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Başka bir yerde şeker ve suyu kaynatmaya başlayın üzerine pekmezi de ekleyin.
Şeker eriyene kadar şerbetini kaynatın.
Unun kokusu çıkınca;yani ortalığa hoş bir aroma yayılınca tahini içerisine dökün.
Orta sıcaklıkta olan şerbeti ekleyin.
Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırın.
3-4 dakika daha karıştırmaya devam edin ve indirmeye yakın cevizini ekleyin.
Helvanız hafif ılıyınca ister kaşık yardımı ile isterse kurabiye kalıbı ile şekil vererek servise hazırlayın.
AFİYETLE YEMENİZ UMUDUYLA.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder