Köri,karamelize soğan ve ton balığı bir makarnada bu kadar güzel uyum sağlar.Tabii bununla kalır mı yanına mısırı,yeşil biberi ve sarımsağı da eklersek tarifin tadından yenmez.Çok makarna çeşidi yedim ama sanırım bu en güzeli idi.Tarifini bir an önce istediğinizi duyar gibiyim.Sizleri kırmadan tarifime geçmek istiyorum.
MALZEMELER:
1 paket fiyonk makarna
2 adet ton balığı konservesi
1 çay bardağı mısır
4-5 adet acı yeşil biber
2 adet soğan
1 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
zeytin yağı,tereyağı
tuz
karabiber
haşlamak için sıcak su
YAPIM AŞAMASI:
Çok bol tuzlu suda makarnaları 10 dakika haşlasın.
10 dakikayı geçirmemeye çalışın yoksa makarnalarınız hamur olabilir.
Haşlanan makarnaların suyunu süzün ve süzgeçte üzerine bir çorba kaşığı tereyağı ekleyip.Sıcak sıcak tencereye alın.
Başka bir yerde soğanları ay şeklinde doğrayın.
Yeşil soğanları kesin ve bir miktar tuz ekleyin.
Sarımsaklarını rendeleyin.
Zeytin yağı ve tereyağında çok fazla öldürmeden pişirin.
Üzerine yeşil biberini ekleyin.
Burada dikkat edilecek nokta biberin ve soğanın çok pişmemiş olması gerek.
Köri ve karabiberi de ekleyerek sosun altını kapatın.
Hazırladığınız sosu makarnaya ekleyin.
Mısır ve ton balığını da ekledikten sonra servis kabına alın.
Servise hazır duruma geldi.
İsteğe göre üzerine maydanoz da serpilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder