1,5 SU BARDAĞI SÜT(ILIK)
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ(BEN ZEYTİN YAĞI KULANDIM)
YARIM SU BARDAĞI SICAĞA YAKIN SU
1 YUMURTA (SARISI ÜSTÜNE)
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET TEK KULLANIMLIK MAYA(INSTENT)
ALDIĞI KADAR UN
TEREYAĞI(İÇİNE SÜRMEK İÇİN)
TUZ
ÜZERİ İÇİN ÇÖREKOTU
YAPILIŞI:
-SIVI MALZEMELERİ BİR KABA ALIN.ÜZERİNE ŞEKERİ DE EKLEYİN)
-ELİNİZLE HOMOJEN BİR KIVAM ELDE EDİN.
-KATI MALZEMELERİ EKLEYİN.
-UNU DA EKLEDİKTEN SONRA YUMUŞAK BİR POĞAÇA HAMURU ELDE EDİN.
-RESİMDEKİ GİBİ ÖNCE HAMURU MERDANE İLE AÇIN.
-İÇERİSİNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞI SÜRÜN VE BIÇAKLA UZUN UZUN PARÇALAR KESİN.
-İÇİNE PEYNİR KOYUN.
-RESİMDEKİ GİBİ KATLAYIP YUVARLAYIN.
-ÜZERİNE AYIRDIĞINIZ YUMURTA SARISINI BİR TUTAM TUZLA KARIŞTIRARAK SÜRÜN.
-200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
AFİYETLE.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder