MALZEMELER:
3 adet yufka
yarım kilo pırasa
100 gr kaşar peyniri
50 gr beyaz peynir
zeytin yağı
tere yağı
karabiber
SOSU İÇİN
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı zeytin yağı
3 adet yumurta
YAPILIŞI:
-Pırasaları ince ince doğrayın ve zeytin yağında kavurun.
-Kavrulan pırasaya 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.
-Karabiberini ve tuzunu ekleyin.
-Ocağın altını kapatıp,kaşar peynirini rendeleyin.
-Beyaz peynirini ekleyin.
-Yufkaları tepsiye yerleştirin.
-Orta yerine gelince harcını koyun.
-Kalan yufkayı üzerine didikleyin.
-Böreğinizi nasıl bölmek istiyorsanız,öyle bölün.
-Kesilen böreğin sosunu karıştırıp dökün.
-Kesmemizin sebebi sosun içerisine işlemesi için.
-Üzerine çörek otu ve kırmızı biber döküp;fırına verin.
-250 derecede üzeri nar gibi olana kadar pişirin.
Ellerine sağlık.Tarif ve fotoğraflar çok güzell..
YanıtlaSilÇOK TEŞEKKÜR EDERİM NURSEVİN HANIMCIM..SEVGİLERİMLE..
SilEllerinize sağlık,pırasayı bende böreklere çk yakıştırıyoru..Resimlere bayıldım..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim nursen hanımcım güzel sözleriniz için..
SilEllerinize sağlık süper görünüyor herkese tavsiye ederim gerçekten çok lezzetli bir börek
YanıtlaSil