Ekim 21, 2013

ANNE ELİNDEN LİMONLU İRMİK TATLISI


MALZEME LİSTESİ
1 KİLO SÜT
8 KAŞIK İRMİK
10 KAŞIK ŞEKER
1 LİMON RENDESİ
VANİLYA,
GÜL SUYU

SÜSLEMEK İÇİN:
MUZ
ÜZÜM
TARÇIN
CEVİZ
HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI:
-SÜTÜ BİR KABA ALIN.
-ÜZERİNE İRMİK VE ŞEKERİ EKLEYİN.
-LİMON KABUĞUNU RENDELEYİN..
-KAYNAMASI İÇİN ALTINI AÇIN VE PİŞİRİN.
-GÖZ GÖZ OLUNCA PİŞMİŞ DEMEKTİR.
-İNDİRMEYE YAKIN VANİLYAYI  EKLEYİN.
-SERVİS EDECEĞİNİZ KABIN ALTINA BİRKAÇ DAMLA GÜL SUYU DÖKÜN.
-TATLIYI DA GÜL SUYUNUN ÜZERİNE DÖKÜN.
-İSTER RESİMDEKİ GİBİ İSTERSE SİZİN GÖNLÜNÜZ NASIL İSTERSE O ŞEKİLDE SÜSLEYİP.SOĞUK OLARAK SERVİS YAPIN..

AFİYETLE..


2 yorum:

  1. ellerine sağlık hem pratik hemde lezzetli süslemenede ayrı bayıldım doğrusu.. en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık. nefıs olmuş..canım zaman ayırıp sorumuda cevaplamışsın.tesekkuler.hakkını helal et..sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...