Mart 04, 2013

fellah köftesi




Malzemeler:
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur,
  • 1/2 su bardağı irmik,
  • 1,5 su bardağı su,
  • 1 yumurta,
  • 1/2 su bardağı un(unu malzeme cıvık olursa arttırın)
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber,kuru reyhan
Sosu için;
  • 5 adet domates,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 fincan zeytinyağ,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • Kuru nane, pul biber,
Hazırlanışı:
  1. Bulguru, irmiği ve suyu bir tencereye alıp çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
  2. Bu karışım soğuyunca içine un, yumurta,kıyma  ve baharatlarını katıp yoğurun,
  3. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırarak şekillendirin,
  4. Bolca suyu bir tencerede kaynatın,
  5. Köftelerinizi içine atıp köfteler suyun üstünde yüzmeye başlayana kadar haşlayın ve bir kevgir yardımıyla süzerek sudan çıkarın,
  6. Sos için zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın içine ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun,
  7. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  8. Rendelediğiniz domatesleri de ekleyip pişene kadar kaynatın,
  9. Tuz, nar ekşisi, nane ve pul biberini ekleyip ateşten alın,
  10. Sosu köftelerin üzerine gezdirip karıştırın
  11. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın,üzerine de eritilmiş tereyağı dökün..

4 yorum:

  1. Üzerine maydonoz kıyıp deneyin bir de harika oluyor.bayılırım ki ben buna :)
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok severim.

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık tek basına bıle doğurucu bır tarıf

    YanıtlaSil
  4. çok çok teşekkür ederim güzel ve yüreklendirici yorumlarınız için..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...