Malzemeler:
- 1 su bardağı kısırlık bulgur,
- 1/2 su bardağı irmik,
- 1,5 su bardağı su,
- 1 yumurta,
- 1/2 su bardağı un(unu malzeme cıvık olursa arttırın)
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, karabiber,kuru reyhan
Sosu için;
- 5 adet domates,
- 4 diş sarımsak,
- 1 fincan zeytinyağ,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
- Kuru nane, pul biber,
Hazırlanışı:
- Bulguru, irmiği ve suyu bir tencereye alıp çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
- Bu karışım soğuyunca içine un, yumurta,kıyma ve baharatlarını katıp yoğurun,
- Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırarak şekillendirin,
- Bolca suyu bir tencerede kaynatın,
- Köftelerinizi içine atıp köfteler suyun üstünde yüzmeye başlayana kadar haşlayın ve bir kevgir yardımıyla süzerek sudan çıkarın,
- Sos için zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın içine ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun,
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- Rendelediğiniz domatesleri de ekleyip pişene kadar kaynatın,
- Tuz, nar ekşisi, nane ve pul biberini ekleyip ateşten alın,
- Sosu köftelerin üzerine gezdirip karıştırın
- Sarımsaklı yoğurtla servis yapın,üzerine de eritilmiş tereyağı dökün..
Üzerine maydonoz kıyıp deneyin bir de harika oluyor.bayılırım ki ben buna :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Ellerine sağlık çok severim.
YanıtlaSilelıne sağlık tek basına bıle doğurucu bır tarıf
YanıtlaSilçok çok teşekkür ederim güzel ve yüreklendirici yorumlarınız için..
YanıtlaSil