Ocak 19, 2013

ÇAVDAR UNLU SEBZELİ VE MANTARLI PİZZAM....MİS MİS...











HAMUR MALZEME LİSTESİ:

1 PAKET KURU MAYA(TEK KULLANIMLIK OLANDAN)
1 SU BARDAĞI SÜT
2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI SICAĞA YAKIN SU
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALDIĞI KADAR ÇAVDAR UNU
2 SU BARDAĞI DA BUĞDAY UNU

SOS MALZEME:
2 ADET DOMATESİ KÜP KÜP DOĞRAYIN
1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 KAŞIK KETÇAP
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
3 DİŞ SARIMSAK
KEKİK.FESLEĞEN,KARABİBER,SEBZELİ TUZ(HAZIR OLANLARDAN),BİR PAKET PİZZA SOSU..
BÜTÜN MALZEMEYİ KARIŞTIRIP KIVAMLI BİR SOS ELDE EDİN.

ÜST MALZEME:

MANTAR,SUCUK,YEŞİL BİBER,BEYAZ PEYNİR,MANTAR,DOMATES,KAŞAR PEYNİRİ

SEBZELİ  PİZZAYA  SADECE SUCUĞU KOYMADIM VE ÜZERİNE RESİMDEKİ GİBİ ÇERİ DOMATESLERİ İKİYE AYIRIP KOYDUM..HAMURU YUKARIDAKİ HAMURLA AYNIDIR..

YAPILIŞI:
 BÜTÜN MALZEMELERİ KOYARAK HAMURU YOĞURUN.EN AZ 2 SAAT  BEKLETİN.(HAMURU BEKLETİRKEN SICAK TUTULMASI ÇOK ÖNEMLİ BUNUN İÇİN MUTLAKA BİR ÖRTÜ İLE KAPATILMASI GEREK)..HAMURU RAHAT AÇMAK İÇİN YAĞLI KAĞIDI TEPSİ ÖLÇÜSÜNDE KESİN VE ONDA AÇIN ÖNCELİKLE..SONRA SOSU SÜRÜN VE BİRAZ KAŞAR SERPİN SONRA MALZEMELERİ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE DİZİN..HAMURUN ÜSTÜ ÇOK KAPANMASIN..NEFES ALMASI ÖNEMLİ..200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN..ÇIKMASINA YAKIN TEKRAR KAŞAR PEYNİRİ SERPİN..İŞTE SERVİSE HAZIR..




pizza,çavdar,ekmek,hamur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...