Bu salatayı ben çok severim öyle lezzetli gelir ki tadı..sarımsak ve cevizin birbirine uyumu bir muhteşem..gönül rahatlığı ile misafirlerinize çıkarabilirsiniz.
MALZEMELER:
YARIM KİLO HAVUÇ
TAVA YOĞURDU(2 SU BARDAĞI KADAR)
2 DİŞ SARIMSAK
ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
SÜSLEMEK İÇİN KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER VE ZEYTİN
YAPIMI:
*HAVUÇLARINIZI BİR KAPTA RENDELEYİN.
*TAVAYA BİR MİKTAR ZEYTİN YAĞI DÖKÜN VE HAVUÇLARI KAVURMAYA BAŞLAYIN.
*HAVUÇLARIN RENGİ TURUNCUDAN DAHA KOYU BİR TURUNCUYA DÖNÜŞECEK.
*KAVRULAN HAVUÇLARI BİR YERDE SOĞUMAYA BIRAKIN.
*BAŞKA BİR YERDE YOĞURDUNUZU TUZ VE EZİLMİŞ SARIMSAK İLE KARIŞTIRIN(YOĞURT MİKTARINI KENDİNİZ AYARLAYIN)
*SOĞUYAN HAVUÇLARINIZLA YOĞURDU KARIŞTIRIN
*CEVİZİ DÖVÜP İÇERİSİNE KOYUN.
*KIRMIZI BİBER VE ZEYTİN İLE SÜSLEYEREK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
*BEN RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEDİM.
*SEVGİLER.
MALZEMELER:
YARIM KİLO HAVUÇ
TAVA YOĞURDU(2 SU BARDAĞI KADAR)
2 DİŞ SARIMSAK
ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
SÜSLEMEK İÇİN KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER VE ZEYTİN
YAPIMI:
*HAVUÇLARINIZI BİR KAPTA RENDELEYİN.
*TAVAYA BİR MİKTAR ZEYTİN YAĞI DÖKÜN VE HAVUÇLARI KAVURMAYA BAŞLAYIN.
*HAVUÇLARIN RENGİ TURUNCUDAN DAHA KOYU BİR TURUNCUYA DÖNÜŞECEK.
*KAVRULAN HAVUÇLARI BİR YERDE SOĞUMAYA BIRAKIN.
*BAŞKA BİR YERDE YOĞURDUNUZU TUZ VE EZİLMİŞ SARIMSAK İLE KARIŞTIRIN(YOĞURT MİKTARINI KENDİNİZ AYARLAYIN)
*SOĞUYAN HAVUÇLARINIZLA YOĞURDU KARIŞTIRIN
*CEVİZİ DÖVÜP İÇERİSİNE KOYUN.
*KIRMIZI BİBER VE ZEYTİN İLE SÜSLEYEREK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
*BEN RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEDİM.
*SEVGİLER.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder