Selam sevgili takipçilerim!Bayramda çocuklarınızı unutmayın..Onların da mutlu olup,sağlıklı şeyler yemesini istiyorsanız denemenizi tavsiye edeceğim bir tarif var elimde..geçenlerde yaptığım kurabiye hamurunun yarısını çiğ olarak buzluğa atmıştım..o zaman farklı şekilde kurabiye yapmıştım.
Kurabiye hamurunu çiğ olarak buzluğa atarsanız hiç koku yapmaz..pişirip koyarsanız buzdolabının kokusunu maalesef içine çekiyor..
MALZEMELER:(ben bu malzemenin yarısını kullandım.)
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı pudra şekeri
vanilya,kabartma tozu
aldığı kadar un
içine sürmek için sarelle
YAPILIŞI:
-yumurtayı hamur yoğurma kabına kırın..
-üzerine pudra şekerini,limon rendesini,vanilyayı ve kabartma tozunu koyun.
-aldığı kadar unla yoğurun..
-iki adet yağlı kağıdın arasına hamurdan bir parça koyun ve açın..
-açtığınız hamuru çay bardağı ile kesin.
-fırın tepsisine yağlı kağıt serip;kurabiyeleri koyun.
-kurabiyelerin üzerini kürdan ile delin.
-150 derecede üzerini kızartmadan pişirin.
-fırından çıkınca soğumasını bekleyin.
-iki kurabiyeyi elinize alın ve birinin içine sarelle sürün..diğerini üzerine kapatın.
-çokoprensiniz hazır afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder