Mayıs 07, 2013

yağlı köftem..



önce tadından mı başlayayım yoksa yapılışından mı?ilk denememde kullandığım yağdan ötürü lezzetini pek beğenmesem de diğer yaptıklarım enfes ötesi oldu..


sizlerle de paylaşmak istiyorum bu güzel köfteyi deneyin mutlaka beğeneceksiniz..

malzemeleri:

-2 su bardağı ince kısırlık bulgur
-yarım su bardağı ince göce(evinizde yoksa koymayabilirsiniz..göcenin yapıştırma özelliği olduğu için çabuk tutuyor bulgurlar birbirini..)
-1 demet maydanoz
-3 diş sarımsak
-bol bol biber salçası ve domates salçası(burada miktarı sizin köfteyi hangi renkte sevdiğinize bağlıdır)
baharat olarak miktarları ve çeşitleri size kalmış(karabiber,köfte baharatı,kırmızı biber,kimyon,nane,kuru reyhan,tuz)
-1 su bardağı yemeklik ayçiçek yağı içine çok az da yemeklik zeytin yağı(yağı köfteyi yoğururken koymuyoruz)
-3 çorba kaşığı nar ekşisi
yarım limon

gel gelelim yapılışına:
önce bulgurumuza varsa göcemizi de koyarak sıcak su döküp demlenmesini bekliyoruz.çok su dökmeyin üzerini hafif kaplasın yeter..su döktüğümüz kabın ağzını kapatalım ve soğumasını bekleyelim..soğuyan bulgurun içine maydanoz,limon,nar ekşisi ve yağ koymadan diğer malzemeleri koyup yoğuralım..çiğ köfte yapar gibi aynı..
kıvamına gelen köftenin içine kızgın yağı dökelim(yağı aynı patates kızartır gibi kızdıralım)yağın biraz soğumasını bekleyelim ve tekrar yoğuralım..içine nar ekşisi,limon ve maydanozunu ilave edip resimdeki gibi şekil verelim..çok güzel bir tat..denemenizi tavsiye ederim..AFİYETLE..




2 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL BİR TARİF,ELLERİNİZE SAĞLIK.YALNIZ GÖCE NEDİR??MERAK ETTİM HİÇ DUYMADIM..SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim..göce kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğdaydır..burada kullandığım en ince olanı..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...