GARNİTÜRLÜ BULGUR PİLAVI VE KURU DOMATESLİ KAVURMA
BULGUR PİLAVI MALZEME
1 kase bulgur(KEPEKLİ BULGUR KULLANDIM)
2 kase su(ölçme kabınız bulgur ile aynı olsun-tamamen et suyu ile de yapabilirsiniz)
1 kutu garnitür
biber ve domates salçası
2 adet büyük soğan
tuz,karabiber,zeytin yağı,tereyağı
yapılışı:
önce soğanları yemeklik doğruyoruz ve zeytin yağında salçayla iyice pişiriyoruz biraz da tereyağı koyun soğanlar pişince..hemen bulgurunu atıyoruz pişen soğanların içine ve garnitürünü,tuzunu,karabiberini koyup suyunu ilave edip altını iyice kısıp pişmeye bırakıyoruz.Ben çok az ateş bırakıyorum altında ki güzelce pişsin demlensin..AFİYET OLSUN HERKESE..
KURU DOMATESLİ KAVURMA
MALZEME:
yarım kilo kavurmalık et
2 adet büyük soğan
1 baş sarımsak
tuz,yağ,karabiber,kekik
6-7 adet kuru domates
yapılışı:
ben bütün malzemeyi önce düdüklü tencerede ete biraz su ilave ederek iyice haşladım..yukarıdaki bütün malzemeyi koydum içine..(hiç yağ koymadım çünkü etim yağlı idi..)et iyice suyunu çeksin ama..suyu çeken eti bir güzel de kavurdum..biraz daha baharat ilave ettim ve sıcak servis yaparak bulgur pilavı le sundum..LEZZETLİYDİ TAVSİYE BİR YEMEKTİR..
garnitür,pilav,domates,kavurma
BULGUR PİLAVI MALZEME
1 kase bulgur(KEPEKLİ BULGUR KULLANDIM)
2 kase su(ölçme kabınız bulgur ile aynı olsun-tamamen et suyu ile de yapabilirsiniz)
1 kutu garnitür
biber ve domates salçası
2 adet büyük soğan
tuz,karabiber,zeytin yağı,tereyağı
yapılışı:
önce soğanları yemeklik doğruyoruz ve zeytin yağında salçayla iyice pişiriyoruz biraz da tereyağı koyun soğanlar pişince..hemen bulgurunu atıyoruz pişen soğanların içine ve garnitürünü,tuzunu,karabiberini koyup suyunu ilave edip altını iyice kısıp pişmeye bırakıyoruz.Ben çok az ateş bırakıyorum altında ki güzelce pişsin demlensin..AFİYET OLSUN HERKESE..
KURU DOMATESLİ KAVURMA
MALZEME:
yarım kilo kavurmalık et
2 adet büyük soğan
1 baş sarımsak
tuz,yağ,karabiber,kekik
6-7 adet kuru domates
yapılışı:
ben bütün malzemeyi önce düdüklü tencerede ete biraz su ilave ederek iyice haşladım..yukarıdaki bütün malzemeyi koydum içine..(hiç yağ koymadım çünkü etim yağlı idi..)et iyice suyunu çeksin ama..suyu çeken eti bir güzel de kavurdum..biraz daha baharat ilave ettim ve sıcak servis yaparak bulgur pilavı le sundum..LEZZETLİYDİ TAVSİYE BİR YEMEKTİR..
garnitür,pilav,domates,kavurma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder