CEVİZLİ,BADEMLİ,FINDIKLI TURTA
Yeni üye olduğum ve yapmak istediğim bir tarif..Sitede değişik ve yemek tarifleri var sizlerin de bir bakmasını isterim.OLSA DA YESEK DENİR CİNSİNDEN SANIRIM..Arkadaşlarım ne zamandır tarif paylaşmadığımdan şikayetçiydiler sitemde.Onları da etiketleyerek(facebook) paylaşmış olduğum ilk
tarifimdir.
MALZEMELER
- 200 gram un
- 180 gram ceviz
- 50 gram fındık
- 50 gram badem
- 250 gram tereyağı
- Tozşeker
- 3 adet yumurta
- 150 gram pudraşekeri
- Bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI:
1. 2. Turta hamuru için 150 gram un, 100 gram tereyağı, 70 gram toz şeker, 1 adet yumurta sarısı ve bir tutam tuzu yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirip iki parçaya ayırın. Ayrı bir yerde yumuşatılmış 120 gram tereyağı, 150 gram pudra şekeri ve bir tutam tuzu çırpın. Elde ettiğiniz karışıma 2 adet yumurta ekleyin. Kabuğu soyulmamış 180 gram ceviz, 50 gram fındık ve 50 gram bademi 1 çay kaşığı toz şekerle birlikte blender’de çekin.
3. Kelepçeli kek kalıbına (26 cm çap, 5 cm yükseklik) 3-4 mm kalınlığında açtığınız turta hamurlarından birini yerleştirin. Hazırladığınız karışıma blender’de çektiğiniz kuruyemişleri ilave edin. 30 gram un ekleyip iç dolguyu hazırlayın.
4. 5. Turta hamuruyla kaplı kalıba iç dolguyu merkezden kenara doğru yayın. Üzerini ikinci turta hamuruyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder