Aralık 17, 2013

hellimli lavaş böreği


MALZEMELER:

7-8 adet lavaş(tortilla)
1 paket hellim peyniri
1-5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
-Lavaşları tezgaha koyun.
-Üzerine rendelediğiniz hellim peynirinden bir miktar koyun.
-Lavaşları kare şeklinde katlayın.
-Kat kısımları alta gelsin.
-Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hepsine aynı işlemi yaparak dizin.
-En son sütü lavaşların üzerine gezdirin.
-Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
-Buzdolabında aşağı yukarı 1 gün beklemesi gerekiyor..
-Bir gün bekletemezseniz bile uzun bir saat bekletin.
-Servis edeceğinize yakın buzdolabından çıkarın ve üzerilerine yumurta sarısı sürüp 250 derecede pişirin.


4 yorum:

  1. Çayın yanına nefis olur,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. nasıl bir kıvamı oluyor pişen lavaşların ıslak ıslak olmuyor değilmi,börek yumuşaklığında oluyormu?
    hellimleri tuzlumu kullanıyorsunuz yoksa yıkıyormusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MERHABA..Lavaşların kıvamı börek kıvamında oluyor..Hellimi bir kere yıkayıp kullanıyorum.Çok güzel oluyor tavsiye ederim..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...