Kasım 06, 2013

PİLAV NASIL YAPILIR?


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM EN GÜZEL GÜNLER SİZLERİN OLSUN..

Bugün sizlere pilav yapmanın püf noktalarından bahsedeceğim ve bununla birlikte nohutlu pilavın tarifini de vereceğim..

PİLAV YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
1-Pirinci ıslamak için kullandığınız suyun ılık bir su olması gerektiğini biliyor musunuz?Pirinç çok sıcak su içinde bekletilmez.
2-Pirinci ılık suda bekletirken içine bol tuz atmak gerekir.
3-İki saat beklettiğiniz pirinci bol suda yıkamanız gerekir ki nişastasından kurtulsun.
4-Pirinç bol su ile yıkanır ve en son suyunun da berrak olması gerekir.
5-Tencereye önce zeytin yağı koyulur ve yağ biraz kızdırılır..
6-Ardından pirinç içine atılır ve tuzu ilave edilir.
7-Pirinç tane tane olasıya kadar kavrulur.
8-Kavurma işleminin bitimine yakın tereyağı ilave edilir ki yağ yanmasın.
9-Pirinç tane tane kavrulunca içine 1 e 1 sıcak su ilave edilir.Yani 2 su bardağı pirinç koyduysanız iki su bardağı da sıcak su koymanız gerekir.1 su bardağı pirince 1 su bardağı da su koyulur.
10-Pirince sıcak su koyduğunuzda birkaç damla da limon suyu ilave edin ki pirinç parlak kalsın.
11-Ocağın en küçük yerinde ve en düşük ısıda pişirilir.
12-Demlenmesi için en az 20 dakika bekletilmesi gerekir.

NOHUTLU PİLAV

MALZEME LİSTESİ

1 su büyük bardağı pirinç
1 kase haşlanmış nohut
tereyağı
zeytin yağı
tuz
limon


YAPILIŞI
-Önce pirinci ılık tuzlu suda iki saat bekletin.
-Beklettiğiniz pirinci bol su ile yıkayın.
-Tencereye zeytin yağı dökün ve pirinci ilave edin.
-Pirincin üzerine tuzunu ekleyin.
-Hepsini kavurmaya başlayın.
-Terayağını ilave edin.
-Tane tane olan pirince 1 su bardağı sıcak su ilave edin.
-Birkaç damla limon suyu damlatın.
-Haşlanmış nohutu ilave edin ve ocağın altını en kısığa getirin.
-Suyu çekildiği zaman pilavınız olmuş demektir.
-En az 20 dakika bekleyin ki pilavınız demlensin.

AFİYET OLSUN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...