Şubat 02, 2014

HARDAL SOSLU SOMON


MERHABA SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!
Biliyorsunuz dün Tavsiye Evi ne davetliydim..Sevgili Elif KORKMAZ hanımefendi de oradaydı.Salat yağ sponsorluğunda gerçekleşen bu etkinlik benim için çok keyifliydi..Birçok yeni fikirlerle ayrıldım Tavsiye Eviden..Tekrar görüşmek üzere de sözleştik Gizem Hanımla..İşte orada tattığım ve çok beğendiğim bir tariften bahsedeceğim bu gün sizlere..
Hardal konusunda önceden çok ön yargılıydım;ama Elif Hanım bu ön yargımı kırdı diyebilirim..Hatta et,tavuk ve balık yemeklerimde artık korkmadan kullanabilirim..Balığa bir baharatın bu kadar yakışabileceği aklımın ucuna gelmezdi..Ayrıca salata sosu olarak da kullanabileceğiniz  tarifime geçiyorum..

MALZEMELER:
3 çorba kaşığı zeytin yağı
2 yuvarlak kalın dilim somon(somonlar ikiye kesilecek ve dört dilim somonunuz olacak)
2 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı çiğ krema
2 çorba kaşığı balzamik sirke
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
varsa taze biberiye  1-2 dal yoksa bir tutam kuru biberiye
1 adet kuru soğan varsa kırmızı soğan(salataya koyar gibi  dilimleyin)
tuz

YAPILIŞI:
Somon balığını irice dilimleyin.Ortadan ikiye kesin.Başka bir kapta zeytin yağı,hardal,sirke,krema ve baharatları karıştırın..Balıkları sosa bulayın..Sosun balıkların her yerine sürülmesini sağlayın.Fırın tepsinize yağlı kağıt serip soslu balığı tepsiye yerleştirin,balığı karıştırdığınız kaba soğanları koyun..Sonra soğanları balığın üzerine yerleştirin.200 derecelik fırında soğanlar karemelize olasıya ve somonlar kızarana kadar pişirin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...