Kasım 15, 2012

ISLAK (ANNE) KEK






Milyon kere yaptığım ve yediğim keklerden biridir..hem basit hem de lezzetlidir ayrıca kendileri..Kulakları çınlasın özgem(şimdi malta da)hemen sıcak sıcak  yiyiverirdi fırından çıktığı gibi.Güzel de yapar ayrıca kendileri bu kekiki.

Malzemeler:
3 yumurta(ben 4 koyuyorum) 
3 yemek kaşığı kakao(arzuya göre dört de olur)
1 su bardağı toz şeker(1,5 da olur)
1 su bardağ süt
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
kabartma tozu(isteğe göre 2 tane de koyabilirsiniz)
vanilya
üzeri içim kakao ve 1 bardak soğuk süt
yukarıdaki malzeme listesindeki bütün malzemeleri oda sıcaklığında koyuyoruz.yanlarına yazdığım parantez içleri arzuya göre değişen tatlardır.kimi daha şekerli sever kimi daha katı sever keki..

Yapılışı:
yumurta ve şekeri çırpıyoruz.diğer malzemeleri elekle eleyerek koyuyoruz.(daha iyi kabarması için)ununu çok koymayın arkadaşlar sert olur.tahin kıvamı her zaman işe yarar.En son kabartma tozunu  ilave ederek mikserin en alt kademesinde biraz çevirin daha sonra elle devam edin çırpmaya 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin.benim fırınım biraz geç pişirdiği için 40 dakikayı da geçebiliyor..siz fırınınızı tanırsınız..
Fırından çıkınca biraz soğumasını bekleyin  kürdanla  üzerinde delikler açın sonra kakao ve sütü karıştırıp kekin üzerine dökün..istediğiniz şekilde servise hazır arkadaşlar..




FELLAH KÖFTESİ(serram,annem,meryoş ve alpi..)







Güzel güzel, ayıla bayıla yedik valla.Hatta daha yok mu diyenleri  de hüsrana uğrattık..İlk defa yaptığımız bu köftenin tadını anlatmam için sizlerin de yemesi lazım..öyle görmekle olmuyor  diyorum..ve sizleri malzeme listeme davet ediyorum..

MALZEMELER:

Bulgurun malzemeleri: 

300  gr yağsız kıyma daha az da olur
2 su bardağı bulgur
tuz
su
4 çorba kaşığı un
sosu için:
1 kilo domates
4 büyük soğan
1 baş sarımsak
domates ve biber salçası
bir demete yakın taze nane
zeytin yağı
karabiber,tuz

YAPILIŞI:
önce bulguru kısır yapar gibi ıslatınve 10 dakika ağzı kapalı bekletin.Şişen bulgurun içine kıymayı,unu ve diğer malzemeleri suyla birlikte yedirin.Suyu çok koymadan azar azar deneyin arkadaşlar,kıvamlı bir hamur olunca elinizde misket büyüklüğünde parçalar yapıp,unla hafif karıştırarak bir tepsiye koyuyoruz.Maksat köfteler yapışmasın birbirine.Tencere biraz su koyun ve kaynar suyun içinde köfteleri haşlayın.

Başka bir yerde tavaya yağı piyaz yaptığın soğanları ve sarımsağı koyun kavurmaya başlayın,salçalarını ilave edin biraz daha kavurun,arkasından robotta çekilen domatesleri ilave edip yoğun bir kıvam alasıya kadar pişirin,karabiber,tuz indirmeye yakında taze naneyi de ilave edip suda haşlanan köftelerle karıştırın ve altını kapatın..AYILA BAYILA YEMENİZ UMUDUYLA..

ŞİRİN ŞİRİN ŞEYLERE DEVAM..









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...