Kasım 15, 2014

pastane poğacası

selam sevgili takipçilerim.Yeni bir bebek heyecanı evimizin içinde;o yüzden sizlerle çok fazla sohbet edemeden bir an önce tarifime geçmek istiyorum..Bununla ilgili başka bir postumda sizlerle uzun uzun konuşmak istiyorum..

AYRICA ÜRÜN SPONSORUM OLAN KERAMİKA NIN TABAKLARINI KULLANMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR..


MALZEMELER:

*1 SU BARDAĞI SÜT
*1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ(YARISI AYÇİÇEK,YARISI ZEYTİN YAĞI)
*1 PAKET İNSTENT MAYA(TEK KULLANIMLIK OLANLARDAN)
*1 FİSKE ŞEKER
*TUZ
ALDIĞI KADAR UN
*2 YUMURTA BİRİNİN SARISINI AYIRIN
*1 TATLI KAŞIĞI PEKMEZ
*YARIM ÇAY BARDAĞI SU
*SUSAM(ÜZERİ İÇİN)
*KAŞAR PEYNİRİ
*SUCUK

YAPILIŞI:

ÖNCE MAYAYI BİR KABA BOŞALTIN.
ÜZERİNE BİRAZ ILIK SU DÖKÜN.
ILIK SÜTÜ EKLEYİN.ELİNİZLE KARIŞTIRIN.
YAĞINI EKLEYİN.
TUZUNU EKLEYİN.
ODA SICAKLIĞINDA YUMURTAYI KOYUN.
UNUNU EKLEYE EKLEYE KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİN.
HAMURU BİRAZ DA TEZGAH ÜZERİNDE YOĞURUN.
BİR KABIN İÇERİSİNE ALIN VE ÜZERİNİ SIKI BİR ŞEKİLDE KAPATIP YARIM SAAT DİNLENDİRİN.
KABARAN HAMURDAN İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE PARÇALAR KOPARTIP ELİNİZLE AÇIP SUCUK VE KAŞARINI KOYUN KAPATIN.
ÜZERİNE ÖNCE YUMURTA SARISI SONRADA SULANDIRDIĞINIZ PEKMEZİ SÜRÜN.
SUSAMINI DÖKÜN VE 200 DERECELİK FIRINDA NAR GİBİ OLANA KADAR PİŞİRİN..


NOT:ŞİMDİ GELDİ KOMŞUMDAN YENİ ÖĞRENDİĞİM BİR PÜF NOKTASINA..TEŞEKKÜR EDERİM GÜLPERCİM..

FIRINDAN SICAK SICAK ÇIKAN POĞAÇALARIN ÜZERİNİ ÖNCE BİR HAVLU KAĞITLA KAPATIN..ONUN ÜZERİNE DE MUSLUĞUN ALTINDA TAMAMEN ISLATIP SIKTIĞINIZ HAVLUYU SERİN..BAŞKA BİR TEPSİYLE ÜZERİNİ KAPATIN VE SOĞUMASINI BEKLEYİN..BÖYLECE POĞAÇALAR PASTAHANEDEN ALDIĞINIZLA AYNI KIVAMA GELİYOR..DENEYİN  VE FARKI GÖRÜN..AFİYETLE..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...