Aralık 11, 2012

cevizli,peynirli erişte..




cevizli ve peynirli erişte..

malzeme:
erişte(bir paket)
ceviz(isteğe göre)
beyaz peynir(isteğe göre)
kaşar peyniri(1 su bardağı)
tereyağı
zeytin yağı

yapılışı:
erişteyi suda erimeyecek şekilde haşlayın..piştikten sonra alıp bol suya tutun..bir tencerede biraz zeytin yağı,biraz tereyağını kızdırın makarnaları ve kaşar peyniri içine atın..içinde peynir eriyince servis tabağına alıp istediğiniz şekilde süsleyin..AFİYET OLSUN..

etli( İSPİR) kuru fasulye


MALZEME:
Yarım kilo ispir kuru fasulye
300gr kemikli kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates 1 çorba biber salçası
sıvıyağı ve tereyağı

YAPILIŞI:
Kuru fasulyeyi düdüklü tencerede 10 dakika pişirip suyunu döküyoruz.tekrar sıcak su koyup fasulyeleri ve
kıydığımız kemikli etleri içine atıyoruz ve 15 dakika daha pişiriyoruz..tavada kıyılan soğanları başka bir yerde soteliyoruz.salçaları ve tereyağını da ilave ediyoruz.yapılan sosu pişen fasulyelerin üzerine döküyoruz ve kaynatıyoruz.tuzunu ilave edip servise hazırlıyoruz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...