Mart 30, 2013

sofram dolu dolu..

   fesleğenli mantar                        
   körili püre                          
   mercimekli bulgur pilavı




           




FESLEĞENLİ MANTARLI ET

MALZEMELER:
yarım kilo mantar
yarım kilo kuşbaşı et
fesleğen
yarım paket krema
1 çorba kaşığı zeytin yağı
tuz,karabiber

yapılışı:
etleri önce düdüklü tencerede haşlayın..pişen etlerin altını kapatın suyunu süzün biraz zeytin yağı döküp kavurun ve mantarlarını ilave edip pişirin..inidirmeye yakın krema ve diğer baharatlarını ilave edin..SICAK SERVİS YAPIN..AFİYETLE..




üçü bir arada.. :))

körili patates püresi



malzemeler:

5 adet patates
1 su bardağı kaşar peyniri
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan süt
tuz,karabiber


yapılışı:
önce patatesleri soyalım ve tuzla birlikte haşlayalım..haşlanan patatesin içine diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım..patateslerin iyice ezilmesi gerek..biraz soğumasını bekleyelim ve elimizle büyük toplar yapalım ortasını çukurlaştıralım ve bir miktar kaşar peyniri koyup fırına verelim..üzeri kızarınca çıkarıp servis edelim..sevgiyle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...