Şubat 23, 2013

fırında menemen





malzemeler:

kişi sayısına göre yumurta(4-5 idealdir)
3-4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 su bardağı kaşar peyniri
1 kilo domates
kekik-karabiber-tuz-acı biber
tereyağı-zeytin yağı


biberleri zeytin yağında doğrayıp kızartın.domatesleri ekleyin ve pişirin  kaşarın yarısını ve baharatları ekleyin.yumurtalarını kırın karıştırın.kalan kaşarı üzerilerine serpin ve sıcak fırına koyun..fırında çok kalmasın yumurtalar pişince hemen çıkarın..çok kalırsa suyu kalmaz..AFİYETLE SEVGİYLE YEMENİZ UMUDUYLA..

SEBZELİ ANTRİKOT







MALZEMELER:

6-7 adet antrikot
1 kahve fincanı süt
3-4 adet domates
3-4 adet yeşil biber
karabiber,tuz,fesleğen,kekik
tereyağı
3-4 adet sarımsak

YAPILIŞI:

önce antrikotları bir gece önceden vaktimiz varsa marine edelim..marine için sütü ve baharatları kullanalım..vakit yoksa 1-2 saat de yeterli olacaktır..tuzu marineye koymuyoruz etin pişme süresini uzatmış oluruz..sonra kalan etleri alta sebzeleri de üste gelecek şekilde dizelim tereyağını parça parça etlerin üzerine koyalım..ve 250 derecelik fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak pişirelim..etlerin üzerilerinin kızarması için son 10 dakika folyoyu kaldıralım..SEVGİYLE YİYELİM..






X

pırasalı kıymalı börek



malzemeler:

4 adet yufka
4 adet pırasa
4 su bardağı süt
4 yumurta
100 gr kıyma
tuz-karabiber

yapılışı:
pırasa ve kıymayı kavurun kavrulan iç harcına karabiber ve tuz ilave edin..soğumaya bırakın..ister fırında ister tavada bu böreği pişirebilirsiniz..yumurta ve sütü karıştırın yufkaları nerede pişirmek isterseniz oraya serin en alta yufkayı koyun ama süt dökmeyin sonra bir yufka daha şimdi sütünün dökün iç harcını koyun ve yufkalarınız bitene kadar bu işlemi uygulayın..en üstüne de sütünü döküp pişmeye hazır hale getirin..SEVGİYLE..

fırında kaşarlı patates püresi



biliyorsunuz artık çok fazla uzatmadan yazarım ben yazarsam..çok süslü sözlerden de hoşlanmayarak malzeme listeme geçiyorum.


malzemeler(oyuncular)

YAPMAK İSTEDİĞİNİZ MİKTAR KADAR PATATES:(BEN 5 KULLANDIM)
1 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar peyniri
2-3 çorba kaşığı tereyağı
tuz,karabiber


YAPILIŞI:
patatesleri önce soyalım dörde bölelim suda haşlayalım..sütü suyun içine koyalım ki lezzeti haşlanırken patatese geçsin..ben tuzunu da ekliyorum suyuna böylece çok daha lezzetli oluyor..
haşlanan patateslerin suyunu süzüp bir çatalla varsa ezici ile ezelim 1 su bardağı kaşarı eksik ise tuzunu ve tereyağını koyup birbirine bu malzemeleri yedirelim.karabiberi unutmayın ha..çok az da süt koyabilirsiniz 1 kahve fincanı kadar yine karıştırıyoruz hiç usanmadan. bunu bir pişirme kabına alalım kalan kaşarı da üzerine dökelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim..nar gibi kızarsın patates..et tavuk yemeklerine bibe birdir benden söylemesi afiyetle sevdiklerim..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...