Aralık 25, 2013

KİREMİTTE TAVUK



MALZEMELER:
7-8 ADET TAVUK BUT
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
3 DİŞ SARIMSAK
KEKİK
FESLEĞEN
KARABİBER
TUZ
YANLARINA KOYMAK İÇİN DİLİMLENMİŞ PATATES

YAPILIŞI:
-Önce tavukları marine edelim.
-Bunun için,sütü bir kaba boşaltalım üzerine tavukları koyalım.
-Sarımsağını rendeleyelim.
-Kekik,fesleğen,karabiberini istediğimiz miktarda ekleyelim.
-Patatesleri de ekleyelim.
-Tuzunu da ilave edip;güzelce karıştıralım.
-2-3saate yakın sosun içinde bekletelim.
-Pişirmeye yakın kiremite koyalım.
-Tereyağını eritelim ve çok az kızdıralım,soğutup marine edilmiş tavukların üzerine dökelim.
-250 DERECELİK FIRINDA NAR GİBİ OLANA KADAR PİŞİRELİM.

BURDUR MAKARNA


malzemeler:
1 paket erişte(ben pastavilla olanı tercih ederim hep)
istenilen miktarda ve çeşitte peynir(ben sert bir peynir tercih ettim)Sizin ağız zevkinize göre tercih farklı peynirler tercih edebilirsiniz.
1 su bardağı kadar ceviz(miktarı size kalmış)
3 çorba kaşığı kadar tereyağı
süslemek için maydanoz
kaynatmak için sıcak su


yapım aşaması:
-önce erişteyi tuz ve yağ koyduğumuz bir tencerede pişirelim.
-pişen eirşteyi kevgire alıp süzülmesini bekleyelim..erişteyi az bir suda yıkayalım ki yapışkanlığı geçsin.
-başka bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını alalım üzerine tuz serpelim kızgın şekle getirelim.
-Ceviz ve peyniri karıştıralım servis tepsisinin en altına bir miktar karışımdan yayalım.Üzerine eriştenin bir miktarını yayalım.Yine cevizli peynirli harçtan dökelim üzerine yine erişte dökelim en üstüne yine cevizli peynirli harcı dökelim ve tereyağını da üzerine gezdirip ılık şekilde servis yaplım.
AFİYET OLSUN..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...