Aralık 17, 2013

hellimli lavaş böreği


MALZEMELER:

7-8 adet lavaş(tortilla)
1 paket hellim peyniri
1-5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
-Lavaşları tezgaha koyun.
-Üzerine rendelediğiniz hellim peynirinden bir miktar koyun.
-Lavaşları kare şeklinde katlayın.
-Kat kısımları alta gelsin.
-Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hepsine aynı işlemi yaparak dizin.
-En son sütü lavaşların üzerine gezdirin.
-Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
-Buzdolabında aşağı yukarı 1 gün beklemesi gerekiyor..
-Bir gün bekletemezseniz bile uzun bir saat bekletin.
-Servis edeceğinize yakın buzdolabından çıkarın ve üzerilerine yumurta sarısı sürüp 250 derecede pişirin.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...