Kasım 02, 2013

Kahvaltı ve tereyağlı peynirli poğaça :)


selam sevgili takipçilerim!
Yine  mutlu bir hafta sonunda sizlerle birlikteyim..sabahın erken saatlerinde gün başladı benim için yine :) kardeşimden gelen telefonla kahvaltıya bende olacaklarını öğrendim..kuzucuğum Saim Eren im gelecekti..Onun da seveceği,yiyebileceği bir şeyler yapmalıydım..ellerim birden farklı tariflere gitti gitti geldi..en sonunda peynirli poğaçanın herkesi mutlu edeceğini düşündüm..işte kahvaltı masam ve işte tereyağlı peynirli poğaçanın tarifi:

MALZEME LİSTESİ:

200 gr tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıcağa yakın su
1 paket tek kullanımlık instent maya
1 paket kabartma tozu
istenilen miktarda beyaz peynir(ya da evde bulunan her çeşit peynir)
bir miktar maydanoz
2 adet kesme şeker
bir miktar dereotu
tuz
aldığı kadar tam buğday unu ile buğday unu karışık.


YAPIM AŞAMASI:
*yumurtayı yoğurma kabına kırın.
*yumurtaların birinin sarısı üzerine sürülecek.
*üzerine bir süre mikro dalgada yumuşattığınız tereyağını dökün.
*1 su bardağı ılık yoğurdu ekleyin.
*sıcağa yakın suyunu dökün.
*kıydığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin.
*biraz un dökün.
*kabartma tozunu ve mayayı ekleyin.
*tuzunu ekleyin.(içine peynirde koyacağınız için tuzunu ona göre ayarlayın.)
*elinizle malzemeleri şöyle bir karıştırın.
*geri kalan ununu da ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
*hamurun ağzını bir bezle kapatıp;mayalanmasını bekleyin.
*vaktiniz varsa bir saat mayalandırın.
*mayalanan hamura elinizle böldüğünüz beyaz peynirini ilave edin.
*üzerine yumurta sarısı sürün.
*ben bir tepsinin üzerine çörek otu,bir tepsiye de ay çekirdeği döktüm.
*hamurum fazla olduğu için kalan hamuru da çam ağacı kek kalıbıma koydum.
*aynı işlemi onun üzerinde de uyguladım..diğerlerinden farklı olarak üzerine zeytin koydum.
*200 derecelik fırında pişirelim.
                                            *AFİYET OLSUN*



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...