Aralık 08, 2013

mini mini köstebek pastalar



MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı sıvı yağ
25 gr kakao(rengine göre ayarlayın)
1,5 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
2,5 su bardağı süt
1 paket creme ole(istediğiniz çeşidinden)
1 paket krem şanti(çeşidini creme oleye göre koyabilirsiniz)

YAPILIŞI:
-4 yumurtayı şeker ile birlikte yumurtalar krema kıvamına gelene kadar çırpın.
-Başka bir yerde kuru malzemeleri karıştırın(ununu,kakaosunu,vanilyayı,kabartma tozunu)
-Kuru malzemeleri yumurtaya ilave edin.
-Yağını ekleyin ve en düşük derecede çırpın.
-Hazırladığınız harcı büyük boy fırın tepsisine dökün.
-Yağlı kağıt sermeyi unutmayın.
-Yaklaşık 15-20 dakika 170 derecelik fırında pişirin.
-Pişen keki soğuması için bekletin.

KREMASININ HAZIRLANMASI
Creme oleyi ve krem şantiyi sütle birlikte çırpın.(ben creme oleyi kakaolu,krem şantiyi sade kullandım.)
İsretseniz kremasını kendiniz de hazırlayabilirsiniz.İçerisine bir paket çikolata rendeleyin.

YAPILIŞI:
-Büyük boy su bardağı ile keki kesin.
-Hazırladığınız kremayı su bardağı ile kestiğiniz parçaların üzerine koyun.Yaklaşık bir çorba kaşığı kadar koydum.
-Kalan kek parçalarını robottan çekin.
-Kremanın üzerine bu çekilen parçaları eliniz ile koyun.(Kremanın her tarafının kek parçaları ile kapatılması gerekiyor.)
-AFİYETLE YEMENİZ UMUDUYLA..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...