Temmuz 30, 2013

kremalı kadayıf tatlısı


tadı,kokusu ve lezzetiyle vazgeçemeyeceğiniz bir tatlı sizleri bekliyor..denemenizi tavsiye ederim hem de şiddetle ve ısrarla..umarım yüzümü kara çıkarmaz..

malzeme listesi:

KREMASI İÇİN:
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
200 ml krema
1 vanilya
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı

KREMANIN YAPILIŞI:

süt, şeker,nişasta,un ve yumurta sarısı bir kapta karıştırılır..ocağın altı yakılır ve  muhallebisi pişirilir..ocağın altı kapatılır ve 15 dakika sonra krema ve vanilyası eklenir..

KADAYIF İÇİN:

250-300 gr taze kadayıf
5 çorba kaşığı toz şeker
100 gr tereyağı(tuzsuz varsa tercihiniz bundan yana olsun)
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz


KADAYIFIN YAPILIŞI:

Kadayıflarımızı bir gece önceden buzluğa koyun..

Buzluktan kadayıfları çıkarın ve elinizle kadayıfları ufak parçalara ayırın..

Tencereye şekeri ve yağı koyun..biraz erisin ve üzerine kadayıfları ekleyin..şimdi en zor kısmına geldi..yani kavurma işlemine..uzun süren bu işlem sakın sizi pes ettirmesin..

Kadayıflarınız kızarınca cevizini ilave edin ve az daha kavurun..ocağın altını kapatın..

BİRLEŞTİRME İŞLEMİ İÇİN:
kadayıfı ikiye ayırın.Önce geniş bir tepsiye yarısını serin üzerine kremasını dökün..şimdi kalan yarısını da kremanın üzerine dökün..Buzdolabına kaldırın..AFİYETLE YEMENİZİ DİLERİM...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...