Şubat 17, 2014

EKMEK ÜSTÜ LAHMACUN


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM!

Sizlere çok lezzetli bir tarif vermek istiyorum.Tadı lahmacundan hiç farkı olmadı hatta yedikten sonra da lahmacun gibi hiç rahatsız etmedi.Canınız lahmacun çektiğince hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu enfes tarifi kaçırmayın ve bir yere kaydedin.Ayrına bayat ekmekleri değerlendirmek için bire bir..:)

MALZEMELER:

500 gr kıyma(dana)
3-4 adet domates(BEN DOMATES ve BİBERLER YERİNE YAZDAN HAZIRLADIĞIM MENEMEN SOSUMU KULLANDIM.MENEMEN SOSUNUZ VARSA MUTLAKA ONU KULLANIN.)
3-4 adet yeşil biber(domates az gelirse ilave edebilirsiniz)
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan zeytin yağı
karabiber,kekik,kimyon
bir tutam maydanoz
tuz
ince dilim bayat ekmekler


YAPIM AŞAMASI

*Domateslerin kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.Biberleri de aynı şekilde ince ince doğrayın.
*Soğanı küçük küçük doğrayın.Sarımsağı rendeleyin.
*Kıymayı ekleyin,salçasını koyun.
*Zeytin yağının içinde tereyağını eritin ve ekleyin.
*Baharatlarını ekleyin.
*Bütün malzemeleri ekleyip,iyice karıştırın.
*Ekmekleri ince ince dilimleyin.
*Lahmacun içini ekmeklerin üzerine sürün.
*Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmekleri yerleştirin ve fırının en üst kısmına tepsiyi yerleştirin.
*250 derecelik fırında pişirin.
*Aynı lahmacun gibi salata ile ya da yeşillikler ile yiyebilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...