Ekim 21, 2013

ANNE ELİNDEN LİMONLU İRMİK TATLISI


MALZEME LİSTESİ
1 KİLO SÜT
8 KAŞIK İRMİK
10 KAŞIK ŞEKER
1 LİMON RENDESİ
VANİLYA,
GÜL SUYU

SÜSLEMEK İÇİN:
MUZ
ÜZÜM
TARÇIN
CEVİZ
HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI:
-SÜTÜ BİR KABA ALIN.
-ÜZERİNE İRMİK VE ŞEKERİ EKLEYİN.
-LİMON KABUĞUNU RENDELEYİN..
-KAYNAMASI İÇİN ALTINI AÇIN VE PİŞİRİN.
-GÖZ GÖZ OLUNCA PİŞMİŞ DEMEKTİR.
-İNDİRMEYE YAKIN VANİLYAYI  EKLEYİN.
-SERVİS EDECEĞİNİZ KABIN ALTINA BİRKAÇ DAMLA GÜL SUYU DÖKÜN.
-TATLIYI DA GÜL SUYUNUN ÜZERİNE DÖKÜN.
-İSTER RESİMDEKİ GİBİ İSTERSE SİZİN GÖNLÜNÜZ NASIL İSTERSE O ŞEKİLDE SÜSLEYİP.SOĞUK OLARAK SERVİS YAPIN..

AFİYETLE..


EVDE BİR BAYRAM HAVASI ve KARDEŞ ÖZLEMİ..


SELAM SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM..

Yukarıda görmüş olduğunuz kıymetli masa sevgili anneciğimin ellerinden bizim için döküldü..Bayramda onlardan ayrı olmam biraz buruk bir bayram yaşattı bana..Neyse ki kavuştuk ona..o da bize..öyle özlemişim ki anacığımı öyle çok şey birikmiş ki konuşulmadık..ilaç gibi geldiler bana..onları çok seviyorum ve sizleri bayram sonrası bayram fotoğraflarımla baş başa bırakıyorum..
yumurtadan yapmış olduğum civcivler ev halkını pek bir mutlu etti.yine yöremize ait olan lokum bayram sabahlarında bizi yalnız bırakmadı..




Kız kardeşimin BOSNA HERSEK ve HIRVATİSTAN dan getirdiği çikolatalar da ayrı ayrı olaylar yaşattı bize..
Kahve ile öyle bir güzel yedik ki anlatamam..



































yine bizler için getirdiği magnetler mutfağımda yerini aldı bile..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...